​Kondiční trenér: Nyní hráče čeká příjemnější část přípravy!

29. 1. 2018   |   FC Hradec Králové
V pondělí ráno Votroci odcestovali na herní soustředění do Uherského Brodu. Na palubě klubového autobusu chyběli zraněný Jiří Janoušek (zvrtnutý kotník z utkání s Frýdkem Místkem) a Jakub Šípek, který odletěl s reprezentací ČR U-19 na Kanárské ostrovy. Co všechno hráče během týdne čeká, o tom jsme si povídali s kondičním trenérem Michalem Šťovíčkem.

V pondělí ráno Votroci odcestovali na herní soustředění do Uherského Brodu. Na palubě klubového autobusu chyběli zraněný Jiří Janoušek (zvrtnutý kotník z utkání s Bohemians 1905) a Jakub Šípek, který odletěl s reprezentací ČR U-19 na Kanárské ostrovy. Co všechno hráče během týdne čeká, o tom jsme si povídali s kondičním trenérem Michalem Šťovíčkem.

Letos si Votroci za místo svého herního soustředění vybrali (možné) rodné město Učitele národů, Jana Ámose Komenského, Uherský Brod. Penzion Lapač jim bude od pondělí do soboty přechodným domovem se vším všudy. Hráči mají k dispozici travnaté hřiště přímo před penzionem a samozřejmostí je také kompletní rehabilitace. „Budeme mít k dispozici příjemný penzion s dvoulůžkovými pokoji. Co mám zprávy, rehabilitace bude na špičkové úrovni. Podmínky budeme mít velmi dobré,“ říká kondiční trenér Michal Šťovíček.

Hráči mají za sebou tu nejtěžší část přípravy. Nyní jejich činnost bude více nasměrována na hru. „Soustředění bude více méně herní, ale do přípravy je stále zařazeno nabírání kondice, takže žádný odpočinek kluky nečeká,“ osvětluje plán, který hráče prvního týmu čeká v nejbližších dnech, Michal Šťovíček. Ten má s sebou k dispozici kompletní výsledky předsezónních testů na FTVS v Praze a nyní je může porovnávat. „Na silových dysbalancích a dobíhání hrubého objemu jsme u některých hráčů v průběhu ledna pracovali. Nyní je čeká ´přetestování´, abychom viděli, jak na tom jsou.“ A kdo je na tom u Votroků fyzicky opravdu velmi dobře? „Vynikající testy měli Adamové Vlkanova a Pajer. Vlkanova má vynikající VO2max a je na tom skvěle silově a odrazově. Pajer je na tom velmi dobře silově a vytrvalostně.“

Všechnu přípravu pomáhají kondičnímu trenéru hlídat sporttestery. „Okamžitě po tréninku, v některých případech i v průběhu tréninku, si každého hráče na sporttesterech kontrolujeme. My se od realizačního týmu před tréninkem dozvíme, na co bude zátěž zaměřena. My pak víme, v jakých tepových zónách se hráči musí pohybovat. Jak na tom skutečně každý hráč je, to vidím hned na svém počítači. Poté s každým fotbalistou o problémech mluvíme individuálně – co se stalo, proč se tak stalo, není ti dobře, ulevil sis atd. Zpětná vazba díky novým sporttesterům je vynikající,“ říká Michal Šťovíček.

V rámci soustředění budou sehrány dva duely. První Votroky čeká již zítra, v kterém nastoupí od 16.00 hodin proti Zbrojovce Brno. Druhý pak v pátek 2. února 2018, když zajíždí na Slovensko, přesněji do střediska Slovenského fotbalového svazu v Senci, kde v přípravném utkání vyzvou prvoligový Spartak Trnava. Trenéři budou mít k dispozici kompletní kádr, vyjma již zmíněných Janouška a Šípka. „Příprava se láme do herní činnosti, takže na hřišti budou hráči více s balónem. Pomalu by se měla nabraná kondice projevovat i ve hře. Kluci již nebudou do utkání chodit z přímé zátěže,“ říká kondiční trenér.

Na konci soustředění tak bude zbývat přesně měsíc do prvního utkání Fortuna národní ligy (pokud díky TV přenosu nebude termín stanoven jinak). 3. března 2018 Votroci zajíždí k východočeskému derby do Pardubic. Do té doby je však ještě čekají, kromě již dvou zmíněných zápasů v rámci soustředění, další tři utkání. S polským týmem Miedz Legnica (pátek 9. 2. 2018 od 12.00, HK), s Jirnami (sobota 17. 2. 2018, 10.00, HK) a s Převýšovem (sobota 24. 2. 2018, přesný čas a místo bude upřesněno podle klimatických podmínek).

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Tisková zpráva

Návrat jako hrom! Dres Votroků obléká Tomáš Petrášek

Aktuální zprávy

Votroci zamíří na východ, v neděli se představí v Ostravě

Aktuální zprávy