3. kolo MOL Cupu se blíží, Votroci narazí na Chlumec

17. 10. 2022   |   Petr Šatalík
Již ve středu čeká hradecké fotbalisty interesantní východočeské derby. V rámci 3. kola MOL Cupu se od 15:00 střetnou s Chlumcem nad Cidlinou. Oba celky se potkají poprvé od 8. srpna 2020, kdy Černobílí zvítězili v přátelském utkání 3:0.

Hradečtí minulou sobotu porazili Brno, což potěšilo také Stanislava Hejkala. „Zápas hodnotím kladně a to jak po výsledkové, tak i po herní stránce. Byli jsme poměrně silní na míči, hráli jsme to, na čem jsme se domluvili. Taktiku jsme plnili dobře, ačkoliv tam byly drobné nedostatky. Například při gólu Zbrojovky, kdy jsme nenabrali Řezníčka ve vápně, na což jsme předem upozorňovali. Ale ani po inkasované brance jsme neupustili od naší hry a zápas jsme zvládli otočit, to je moc dobrý poznatek,“ přemýšlí asistent Miroslava Koubka.

Nyní musí Votroci přehodit výhybku na MOL Cup. „Jde o regionální derby, víme, že se Chlumec bude chtít vytáhnout. Dobře si uvědomujeme, že tam v posledních letech hrála těžké utkání Plzeň, vypadla s ním Bohemka. Já sám, když jsem trénoval Teplice, jsem tam hrál velice těžký zápas. Dobře tedy vím, že tento soupeř umí tato pohárová utkání zvládat. Navíc má dobrou sérii, vyhrál pět z předchozích šesti zápasů, v posledním těžkém utkání porazil Přepeře 3:2, takže ho určitě nesmíme podcenit,“ nabádá zkušený kouč.

Chlumec má ve svém kádru zajímavé hráče, například Roman Čáp už v letošním ročníku ČFL vstřelil čtyři branky. „Myslím, že si nebudeme dávat pozor na nějaké individuality soupeře. Přece jen jsme prvoligové mužstvo, protivníkovi musíme vnutit naši hru tak, abychom utkání dovedli do vítězného konce,“ nastiňuje strategii Votroků bývalý trenér Teplic.

A v jakém složení půjdou do zápasu Hradečtí? „Dáme šanci i jiným hráčům než těm, kteří hrají základ v lize. Ale rozhodně tím nechci říct, že bychom kompletně obměnili sestavu. Na některých pozicích to určitě změníme, ale dozajista to nebude tak, že bychom protočili celou jedenáctku,“ avizuje Stanislav Hejkal.

Hráči z města nad řekou Cidlinou mají skvělou formu

Chlumec hraje v letošním ročníku ve výborné formě. Z posledních šesti utkání jich hned pět vyhrál a v tabulce ČFL, konkrétně v její skupině B, se drží na parádní 4. příčce. Rezerva Votroků, která nastupuje ve stejné soutěži, je aktuálně na 13. místě a na borce z města nad řekou Cidlinou ztrácí již osm bodů. K vzájemnému utkání těchto celků doje v neděli na hradecké Slavii.

Chlumečtí potvrdili dobrou formu i o víkendu, když v domácím prostředí přemohli Přepeře 3:2. Do zápasu s Votroky tak nastoupí se značným sebevědomím. V MOL Cupu již dokázali přejít přes Velké Hamry (4:2) a TJ Jiskru Ústí nad Orlicí (1:0). Nyní se poprvé v rámci poháru představí před vlastními fanoušky.

Ani Hradec však do duelu s Chlumcem nevstoupí s hlavou svěšenou, Votroci vyhráli poslední dvě ligová utkání a v MOL Cupu si zatím počínali suverénně. V jediném pohárovém zápase, který dosud odehráli, nasázeli Čáslavi jedenáct branek a vyslali tak jasný signál, že tuto soutěž nehodlají podcenit za žádných okolností. Totéž se ve středu pokusí prokázat také v duelu s celkem z města nad řekou Cidlinou.

Sestavy obou celků z posledních utkání:

FK Chlumec nad Cidlinou:
Lichtenberg – Veselka, Zukal, Krčál, Frizoni, Čáp, Ruml (73. Vaníček), Zeman (65. Ludvík), Finěk, Žahourek (90. Hartman), Gluski.

FC Hradec Králové:
Bajza – Klíma, Čihák, Leibl (46. Ševčík) – Gabriel, Kučera, Kodeš, Harazim – Rada – Kubala (87. Koubek), Vašulín (90+5. Dvořák).

Na zápas si už nyní můžete vsadit u generálního partnera klubu, společnosti Tipsport.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Odveta za Evropu. Do Malšovic dorazí Mladá Boleslav

Sestřih ze zápasu

Sestřih utkání: FC Viktoria Plzeň vs. FC Hradec Králové

Aktuální zprávy

Víkendové výsledky Votroků