V průtrži mračen dorost přejel Ústí 4:0, rozhodl Okeke

15. 9. 2024   |   Matěj Hašek
Kvůli nebývale vydatným dešťům se po celé republice rušily víkendové akce i fotbalové zápasy. Utkání mladých Votroků se ovšem jako jedno z mála neodložilo. A nutno přiznat, že hradečtí příznivci toho litovat nemohou. Skóre utkání totiž již v 19. minutě otevřel Okeke. Stejný hráč se startem druhé půle zvýšil na 2:0 a po proměněné penaltě Mokrejše a gólu Poláka se Votroci mohou v promoklých dresech radovat z výhry 4:0.
6. kolo, neděle 15. 9. 2024, 11:00

FC Hradec Králové

FK VIAGEM Ústí nad Labem

4:0
1:0

Branky: 19., 48. Okeke, 62. Mokrejš (pen.), 86. Polák.
Rozhodčí: Matějka – Tryzna, Janoušek.
Žluté karty: 37. Karel, 76. Mokrejš – 31. Barát.
Diváci: 70.

FC Hradec Králové:

Novotný – Metlický, Novák, Safir (85. Matěj Halama), Sejkora, Karel, Moravčík (73. Brož), Mokrejš, Vaněk (85. O. Jelínek), Okeke (73. Martin Halama), Žalud (59. Polák). 

FK VIAGEM Ústí nad Labem:

Maxa – Seidl (57. Herda), Barát (57. Nademlejnský), Janda, Hovorka, Mráz, D. Jelínek, Grupáč (67. Voříšek), Valenta, Pospíšil (46. Hůrka), Shi (67. Stupka).



Reportáž

Hradec poslal do vedení Okeke

Za hustého deště se výkopu utkání ujali hosté z Ústí, ovšem už úvodní souboje na středu hřiště naznačovaly, že z nedělního utkání by víc měli mít domácí. A bylo to již v 5. minutě, když si na standardku od pravého rohového praporku skvěle naběhl Metlický, jeho střela se ale od země odrazila až nad břevno. Zanedlouho po standardní situaci zahrozilo také Ústí, královéhradecká obrana nebezpečí zažehnala a míč odpravila na roh. Následoval rychlý protiútok Hradce, ve kterém se na levé straně uvolnil Okeke. Šikovný útočník si po několika rychlých krocích míč přehodil do středu a pravačkou zakončoval na bližší tyč. Jeho přízemní pokus jen těsně minul brankovou konstrukci.

Ve 13. minutě zahrozil Okeke znovu, v souboji jeden na jednoho ho skvěle vykryl gólman Maxa. O šest minut později se Ebuka Okeke už nemýlil, po průnikové přihrávce prchl všem obráncům a levačkou zakončil nechytatelně na vzdálenější tyč. Po vstřelené brance Hradec rozhodně neubral, spíše naopak. Ve 26. minutě mohl útočník s číslem 10 přidat už svůj druhý gól, to by však proti jeho dorážce do poloodkryté brány nemohl fantasticky zakročit brankář Ústí.

Hradec cítil, že svého soupeře by mohl udolat již v prvním dějství, a tak do vápna létaly centry zprava i zleva. Další zakončení ohrožující bránu hostí ovšem nepřicházelo, a tak to Okeke zkusil středem. Kličkou se odpoutal hned od dvou protihráčů a ukázkovou průnikovkou uvolnil Vaňka, jemuž na poslední chvíli vypíchl balón jeden z obránců. Vaněk však ještě stihl rozehrát do strany, odkud se balón vrátil na připraveného Moravčíka, jeho pokus nicméně Maxu neohrozil. Vápnem Ústí poté prolétlo ještě několik nebezpečných centrů, žádný z nich však ke gólu nevedl, a tak se do šaten odcházelo za stavu 1:0.

Tlak Votroků byl přetaven v góly

Se vstupem do druhého dějství došlo k zásadní změně, místo kapek začaly padat góly. Ve 48. minutě si ústecká obrana znovu nepohlídala Ebuku Okekeho, který si hrudí zpracoval dlouhý nákop a levačkou našel místo mezi nohama brankáře Maxy – 2:0. V 53. minutě se Hradci rozvíjel další slibný protiútok, Žalud s Okekem se však příliš dobře nedohodli a Ústí tentokrát odolalo.

Votroci chtěli Ústí už definitivně udolat, a tak v napadání přepnuli na vyšší stupeň. V 62. minutě to přineslo ovoce. Po zisku na hraně vápna byl totiž faulován Mokrejš a hlavní sudí nařídil pokutový kop. Ten kapitán Jiří Mokrejš umístil suverénně k levé tyči. Domácí se nadále prezentovali aktivním presinkem a soupeře nepouštěli téměř k ničemu, hodně problémů hráčům v modrém navíc na pravé straně vytvářel hradecký Jiří Karel.

Utkání se již chýlilo ke konci a v 78. minutě prověřil brankáře ze severu Čech Martin Halama, jeho přízemní střele zpoza vápna chyběla patřičná razance. V závěrečných chvílích se Ústí snažilo kontrolovat míč na svých kopačkách, přesto znovu inkasovalo. V 86. minutě totiž další dlouhý nákop zpracoval Brož a ještě posunul doprava na volného Vojtěcha Poláka, jenž uklízel do odkryté branky. Hradečtí dorostenci do devatenácti let tak po výhře 4:0 připisují zasloužené tři body a po osmi odehraných kolech se posouvají hned za vedoucí Bohemians.

Ohlasy

Hodnocení Bohuslava Pilného

„Tentokrát jsme se museli potýkat s nepříznivými podmínkami i rozsáhlou marodkou, o to více si toho vítězství vážíme. Výsledek vypadá jednoznačně, ale my jsme mohli dát více gólů již v první půli. Soupeř se snažil o postupnou kombinaci, my jsme jim to trochu přivřeli a spoléhali na rychlý přechod do útoku. Zápas se pak rozhodl na začátku druhého poločasu. Jsme rádi za tři body, nicméně už ve středu nás čeká zápas s Bohemkou, takže toho teď máme dost, na oslavy není čas."

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Reportáž

Votrokům to nevyšlo ani v Jablonci, na body zvenku tak nadále čekají

Aktuální zprávy

Lístky na Sigmu v prodeji. Získejte je za poloviční cenu díky Víkendu otců

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků