V Ostravě to nešlo. Ženy na úvod sezony prohrály

před 3 dny   |   jt
Fotbalistky FC Hradec Králové vstoupily do nového ročníku druhé ligy prohrou 0:3 na hřišti Baníku Ostrava, ještě loni prvoligového celku a jednoho z favoritů soutěže. Východočešky v zápase nevyužily tři slibné možnosti a v dalším průběhu inkasovaly tři branky po rychlých brejcích.
1. kolo, sobota 17. 8. 2024, 13:00

FC Baník Ostrava

FC Hradec Králové

3:0
1:0

Branky: 44. a 88. Korvasová, 58. Babičová. Rozhodčí: Bystroňová - Dytková, Vališová. ŽK: Pavlíčková - Ličmanová, Svobodová. Diváci: 72.

FC Baník Ostrava:

Zelenková - Gaurová, Krupníková, Pavlíčková (68. Starzyková) - Babičová, Fojtíková (78. Řehová), Korvasová, Grabowská (68. Najvarová), Serafinová (60. Přibylová) - Lachká, Břenková.

FC Hradec Králové:

Voříšková – T. Novotná (46. Soukalová), Vejrová, Portychová, Kotoučková – Ličmanová (85. Koudelová), P. Novotná (85. Kňourková), Svobodová, Duchatschová – Danihelková (58. Zemanová), Chocholoušová (60. Fáberová).



Reportáž

V úvodním utkání nové sezony vedl druholigové fotbalistky FC Hradec Králové nový trenér Martin Benák. Jeho tým nastoupil v prvním zápase v kompletním složení a v počáteční půlhodině byl lepším celkem, ale branku ze tří slibných příležitostí nevstřelil. Byly to především závary po rohových kopech Nikoly Danihelkové, která se v létě vrátila do hradeckého týmu, ale míč v brance neskončil. Poté se neujaly ani trestný kop kapitánky Pavly Novotné a krásná střela Terezy Portychové. V obou případech zasáhla domácí brankářka Anežka Zelenková.

Domácí Baník Ostrava, který nastoupil v omlazeném složení, hrozil z rychlých brejků a první z nich využila minutu před přestávkou Sára Korvasová.

Ve druhém poločase byly hráčky Baníku pohyblivější a fyzicky lepší. Výsledek dotvořily opět po rychlých kontrech Tereza Babičová a dvě minuty před koncem se podruhé v utkání prosadila Korvasová. Hradecký tým tentokrát nepodal výkon, jakého je schopen. 

Příští zápas - neděle 25. srpna, 11.00: FC Hradec Králové - SK Líšeň (hř. Olympia).

Další výsledky - 1. kolo: Olomouc - České Budějovice 3:4, Dukla Praha - Líšeň 2:2, Zlín - Praque Raptors 1:1, Sparta Praha B - Teplice nehráno.

Ohlasy

Aneta Vejrová, obránkyně: „V prvním zápase sezóny jsme se chtěly prezentovat hrou předvedenou v přípravných utkáních, což se nám bohužel nepodařilo. I přesto, že jsme byly věkově starším a zkušenějším týmem, tak jsme hned od začátku nedokázaly zachovat klidnou hlavu a zbytečně jsme ztrácely míče, čehož v závěru poločasu využil soupeř a z jejich první šance otevřel skóre. I přes zlepšení hry ve druhém poločase domácí hráčky navýšily vedení, a to nás srazilo na kolena a začaly nám docházet síly. Stalo se. Teď se musíme soustředit na další zápasy, kde už si nemůžeme dovolit ztratit body jako dnes."

Martin Benák, trenér: „Do Ostravy jsme odjížděli s mirným optimismem, že bychom mohli něco uhrát. Realita byla úplně jiná. Sedla na nás velká nervozita, kterou jsme nedokázali zkorigovat. Od úvodních minut jsme ztráceli jednoduché míče, kombinace byla nepřesná, celkově jsme zbytečně panikařili v situacích, kde nebylo potřeba. I přes tuto naší herní nekvalitu jsme se v první půlce dostali do tří vyložených šancí, které jsme bohužel neproměnili. Soupeř toho využil a v nastaveném čase první půle nám vstřelil první branku. Po přestávce jsme se zklidnili a začali hrát lépe, ale zároveň nám začaly viditeně docházet fyzické sily. Soupeř začal přebírat iniciativu na hřišti, čehož využil k navýšení skóre. Druhá branka nás úplně psychicky zlomila a zbytek zápasu jsme již dohráli ve velkém útlumu. Dnes jsme si vyhrát nezasloužili, protože jsme nezvládli ukočírovat trému, která nám svazovala nohy. Doufám, že tento zápas hodíme rychle za hlavu, aby se podobná situace neopakovala v dalším utkání."

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Informace pro fanoušky cestující na derby v Pardubicích

Aktuální zprávy

Na jih do Pardubic! Votroky čeká východočeské derby

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na duel se Spartou zahájen!