Dorostenci U19 se s ročníkem rozloučili vítězstvím

14. 6. 2024   |   Vojtěch Vrba
V posledním duelu sezóny staršího dorostu přivítali Votroci na domácí půdě B-tým Viktorie Plzeň. Svěřenci Bohuslava Pilného chtěli na závěr ročníku přerušit šňůru porážek, k čemuž je výrazně přiblížili Moravčík s Žaludem již během první půle. Druhý poločas ale nebyl tak dobrý, když se jeho velkou část museli domácí intenzivně bránit. I přesto se jim podařilo výsledek udržet, Západočechy tak zdolali 3:0 a v tabulce obsadili konečné 5. místo.
35. kolo, neděle 16. 6. 2024, 11:00

FC Hradec Králové

FC Viktoria Plzeň

3:0
3:0

Branky: 13., 28. Moravčík, 14. Žalud.
Rozhodčí: Fišer – Stieber, Novotný.
Žluté karty: 30. Chalupa.
Diváci: 50.

FC Hradec Králové:

Novotný – Metlický, Adeyemi, Blažek, Karel (59. Hronek), Rejman, Mokrejš (75. Kijonka), Pavlík, Moravčík (59. Brož), Hampl (59. Kareš), Žalud (46. Zeman).

FC Viktoria Plzeň:

Sklenárik – Borolič, Toman, Šot, Paidar, Řehák, Houdek (85. Linhart), Chalupa (82. Ulman), Abrhám, K. Kardoš (74. Sikyta), D. Kardoš.



Reportáž

Hradečtí skórovali třikrát

Úvodního výkopu duelu se chopili hosté, k první větší šanci se nicméně dostal domácí Petr Žalud, který ale přízemní střelu mezi tři tyče usměrnit nedokázal. Následně se Hradeckým povedlo míč do sítě dostat, gólovou radost ale přerušil sudí, jenž nařídil rozehrávku Plzně. Tlak Východočechů i přesto pokračoval. Vyvrcholení přišlo ve 13. minutě, kdy skóre otevřel střelou po zemi Šimon Moravčík. Velice podobnou akci předvedl o několik momentů později i Petr Žalud, který se dokázal proti Sklenárikovi prosadit z brejku.

Západočechům se ani nadále nedařilo přesně rozehrávat a držet balon na kopačkách. Změnu přinesl až Daniel Kardoš, který se dokázal prosadit hlavou. Jeho branka ale kvůli ofsajdu uznána nebyla. Na druhé straně vypadl míč Sklenárikovi. Pavlík pak po přihrávce Žaluda mířidla neseřídil a branku minul. Následný tlak si vypracovali hosté, mezeru v černobílé obraně ale nenašli. Druhou branku v utkání navíc zaznamenal Šimon Moravčík, který dokázal překonat hostujícího brankáře zprava opět střelou po zemi – 3:0.

K první nebezpečnější standardce se poté dostali Plzeňští, zmatek před brankou po centru Chalupy ale dokázal odkopem do autu vyřešit Adeyemi. Na druhé straně vystihl na středu hřiště přihrávku Mokrejš. Hostující stoper jeho kličku na hranici vápna ale prokoukl a obral hradeckého kapitána o hrací předmět. Hra se poté na delší dobu ustálila kolem středové čáry. Do tří šancí se i přesto dostali domácí. Razantní projektil zpoza vápna branku minul, následný centr ze standardky proskákal až za autovou čáru. Poslední slovo poločasu mohl říct Hampl, balon ale hlavou mezi tři tyče nevtěsnal.

Nepovedený poločas domácím výhru nesebral

Do druhé půle vstoupili aktivněji opět Votroci a ihned dostali soupeře pod tlak. Skulinku v obraně Plzně ale najít nedokázali. V následující pasáži duelu se domácí spíše bránili, čemuž nepomohla ani řada nepřesností při rozehrávkách na vlastní polovině. Fotbalistům Viktorky se ale stále nedařilo prolomit obranou zeď celku z města pod Bílou věží. Řešením nebyly ani dlouhé centry, kterých hosté vyslali nespočet.

Bohuslav Pilný se pokusil oživit hru trojnásobným střídáním téměř po hodině hry, požadovaný výsledek se ale nedostavil. Bezprostředně po tomto taktickém kroku se naopak ke slibné standardce na hranici vápna dostali Plzeňští. K přímému zakončení se odvážil Chalupa, Novotného síť nicméně nerozvlnil. Krátce poté došlo k nepříjemnému vzdušnému souboji, po kterém zůstali na trávníku dlouho ležet oba jeho účastníci. Otřesení hráči naštěstí mohli po ošetření pokračovat v zápase bez potíží.

Do tempa se Východočeši vrátili čtvrt hodiny před koncem a hned otestovali Sklenárikovu pozornost dvěma střelami z dálky. Hra se začala postupně opět vyrovnávat a početná skupina hradeckých fanoušků si tak mohla alespoň částečně oddychnout. K velice tvrdé střele z nemalé vzdálenosti se odhodlal domácí Brož, branku ale výrazně přestřelil. V následném úniku již výšku odhadl přesně, zradila ho bohužel šířka zařízení, které minul. Ani jeden z týmů se už do konce utkání neprosadil, Hradec tak přerušil šňůru porážek, po výsledku 3:0 bere všechny tři body a obsazuje konečné 5. místo v ligové tabulce. 

Ohlasy

Hodnocení Bohuslava Pilného

„Řekl bych, že jsme celkem dobře odehráli první poločas, proto jsme dokázali vstřelit tři branky, což rozhodlo o výsledku. Druhá půle už nebyla z naší strany dobrá. Bylo to i tím, že jsme nechali hrát kluky, kteří s námi běžně nenastupují. Chyběl nám ale pohyb a celkově to podle mě už nemělo moc velkou úroveň. Jsme ale samozřejmě rádi, že se nám povedlo poslední zápas v sezóně vyhrát.“

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Východ proti západu! Votroci se představí na hřišti Plzně

Aktuální zprávy

Skokan roku! Hradecká redakce slaví úspěch v tradiční anketě

Reportáž

Rezerva zapsala první porážku sezóny, s Motorletem padla 1:2