Důležité vítězství! Rezerva Votroků přemohla B-tým Teplic 3:2

1. 6. 2024   |   Melánie Moníková
B-tým Hradce Králové bojuje v závěru sezóny o záchranu v ČFL. Rázně za ní vykročil na trávníku Teplic, kde dokázal přetlačit Skláře poměrem 3:2. V první půli poslal Východočechy do vedení Koubek, domácí sice po přestávce srovnali, jenže góly Haise a Šimona rozhodly o tom, že i přes dva zásahy Tsykala putují všechny body pod Bílou věž.
29. kolo, sobota 1. 6. 2024, 11:00

FK Teplice B

FC Hradec Králové B

2:3
0:1

Branky: 54., 86. Tsykalo – 16. Koubek, 59. Hais, 72. Šimon.
Rozhodčí: Matějček – Talpáš, Ježek.
Žluté karty: 33. Yasser – 33. Hais, 85. Kadrmas, 94. Vízek.

FK Teplice B:

Němeček – Bílek, Emmer (63. Pokorný), Foungala, Hora (73. Trnovec), Hrdlička (73. Lukáš), Kapur, Procházka (82. Bednat), Tsykalo, Vachoušek (82. Kříž), Yasser.

FC Hradec Králové B:

Vízek – Boniš (89. Hruška), Dancák, Hais, Holovatskyi, Kadrmas, Kejř (93. Jurčenko), Kodeš, Koubek, Pudhorocký (73. Baloun), Šimon.



Reportáž

Úvodního výkopu se ujali domácí, nicméně během počátečních minut si ani jeden z celků větší šanci nepřipravil. Ta první přišla až po čtvrthodině hry, když Hais zakončil patičkou jen těsně vedle brány soupeře. Několik okamžiků poté se ale zadařilo a po rychlém přenesení hry do vápna efektivně zakončil rozběhnutý Matěj Koubek – 1:0 pro Hradec.

Severočeši se pokoušeli o odpověď, ale Hradečtí si hráče soupeře hlídali a do šancí je nepouštěli. Naopak Votroci se pokoušeli své vedení rychle navýšit dalšími rychlými kontry. Ve 23. minutě poslal slibnou přihrávku Koubek na Haise, míč však nakonec skončil pouze v zámezí. Skláři se pak snažili posílat vysoké balóny na hranici šestnáctky Východočechů, nicméně defenziva týmu Adriana Rolka fungovala precizně.

Hradec měl následně více ze hry. Po necelé půlhodině hry zahrával Kejř z levé strany nadějnou standardku, defenziva domácích si však hráče pohlídala a Dancákovo zakončení zblokovala. Východočeši Skláře rovněž do šancí nepouštěli a po první půli tak drželi jednogólové vedení.

Do druhého dějství vstoupili domácí lépe a aktivně se tlačili za vyrovnávací brankou. Té se dočkali v 54. minutě, když si balón v pokutovém území našel Jegor Tsykalo, který poslal merunu za záda hradeckého gólmana. Nerozhodné skóre však nevydrželo ani deset minut.

Votroci si totiž připravili rychlou odpověď. V 59. minutě se po ztrátě Teplic dostal k míči Daniel Hais, jenž rychlou akci zakončil brankou a vrátil tak Východočechům jejich vedení. Skláři se znovu snažili na Hradec dotáhnout, ale Vachoušek, jenž se hnal za dalším vysokým míčem na hranici šestnáctky, byl v ofsajdu a ve své akci tak pokračovat nemohl.

Hradci se pak podařilo aktivitu Teplic otupit. Navíc se v 72. minutě dočkal navýšení náskoku, když se po nádherné akci na jeden dotek prosadil Vítek Šimon, jenž přesnou ranou zdvojnásobil vedení Východočechů. Domácím se sice podařilo v závěrečných okamžicích zápasu snížit po trefě Jegora Tsykala, nic dalšího si však připravit nestihli a Votroci tak ze severu Čech odvezli nesmírně důležité body.

Ohlasy

Hodnocení Adriána Rolka

„Zápas se hrál na těžkém terénu, čemuž odpovídala i samotná hra. Teplice si na začátku vytvořily první šance, které ale nedokázaly proměnit. Nám se povedlo vstřelit branku, díky které jsme v první půli šli do vedení. Ve druhém poločase domácí srovnali ze standardky na 1:1. My ale dokázali zareagovat. Odpověděli jsme dvěma brejky, které nám daly dvougólový náskok. Teplice pak sice snížily, ale závěrečné minuty jsme už dokázali ubránit a do Hradce vezeme důležité vítězství.“

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Východ proti západu! Votroci se představí na hřišti Plzně

Aktuální zprávy

Skokan roku! Hradecká redakce slaví úspěch v tradiční anketě

Reportáž

Rezerva zapsala první porážku sezóny, s Motorletem padla 1:2