B-tým Votroků podlehl rezervě Pardubic 2:4

22. 3. 2024   |   Melánie Moníková
Hráči hradeckého B-týmu prohráli v 19. kole s rezervou Pardubic 2:4. Vstup do utkání měli výborný, dva góly Daniela Haise jim daly bezpečný náskok, jenže po půlhodině hry začaly za delší konec provazu tahat soupeři. Hráči z města perníku nasázeli do sítě Votroků čtyři branky a z města pod Bílou věží odvezli všechny body.
19. kolo, pátek 22. 3. 2024, 14:00

FC Hradec Králové B

FK Pardubice B

2:4
2:1

Branky: 14. a 21. Hais – 37. Surzyn, 48. Pandula, 76. a 83. Sychra.
Rozhodčí: Vít – Vojtěch, Arnošt.
Žluté karty: 62. Kejř, 81. Čech – 40. Surzyn, 51. Donát, 60. Pandula.
Diváci: 300.

FC Hradec Králové B:

Knobloch – Hlaváč, Čech, Baloun – Mahr (84. Šimon), Kejř (84. Boniš), Rada, Vobejda, Juliš – Hais (70. Jurčenko), Březák (61. Hruška).

FK Pardubice B:

Budinský – Mareš, Donát, Svoboda (46. Halász), Surzyn – Jarkovský, Machů, Mukwelle, Pandula (83. Sedláček) – Sychra, Černý (83. Miláček).



Reportáž

Úvodního výkopu utkání se ujali domácí. Zpočátku byla hra spíše opatrná a ani jeden z celků se do žádné větší šance nedostal. To se však změnilo ve 14. minutě, když se po chybě hostů dostal do úniku Daniel Hais, jenž se krásně prosmýkl po levém křídle, stáhl hru na osu hřiště a přesnou střelou poslal míč za záda Budinského – 1:0.

Pardubičtí se pokoušeli o rychlou odpověď, ale bez úspěchu. Ve 20. minutě se k nadějné střele dostal Pandula, který ovšem míč poslal vysoko nad bránu. Krátce na to se domácím podařilo vedení navýšit, když se po dobré přihrávce Kejře podruhé v zápase střelecky prosadil Daniel Hais, jenž v pokutovém území soupeře potvrdil pověst nekompromisního střelce.

Hradečtí i nadále předváděli kvalitní výkon. Po necelé půlhodině hry se k nebezpečné střele dostal Březák, nicméně balón poslal kousek vedle levé tyče. V závěru půle se branky dočkaly Pardubice, které tak zavelely ke zlomovému obratu. K odraženému míči ve vápně dostal Michal Surzyn, jenž korigoval na 1:2. Votroci tak měli po prvním dějství náskok jedné branky.

Do druhého poločasu vstoupil podstatně lépe hostující celek. Již ve 48. minutě se .z dobře rozjeté akce Pardubic dokázal s trochou štěstí prosadit Daniel Pandula, ačkoliv na první pohled nebylo vůbec jisté, zda míč přešel přes brankovou čáru. Sudí však branku uznal, a tak bylo hned na startu druhé půle srovnáno na 2:2.

Hráči z města perníku ve druhé půli předváděli kvalitní výkon a Hradec do větších šancí nepouštěli. Po hodině hry mohli zužitkovat svou herní převahu a stav utkání otočit na svou stranu, nicméně Pandula tentokrát svým projektilem minul pravou tyč. Gólem neskončila ani velká šance Mareše v 65. minutě, když se skvělým zákrokem blýskl gólman Knobloch, jenž střelu zastavil na poslední chvíli na brankové čáře, čímž zabránil soupeři v oslavách.

V závěru se však defenziva Votroků rozpadla, když ve dvou více méně totožných situacích nechala zcela nekrytou zadní tyč. Vojtěch Sychra se v 76. minutě dostal k balónu, a jelikož jej nikdo nebránil, nebylo příliš složité otočit vývoj duelu – 3:2 pro hosty. Akce jako přes kopírák pak přišla také v 83. minutě, kdy byli ve vápně Hradce hned tři nehlídaní hráči soupeře. Vojtěch Sychra tak míč opět pohodlně uklidil do sítě. Domácí se ještě pokoušeli něco vymyslet, nicméně ani střela ze standardky, kterou kopal Rada, do brány nemířila. Všechny body z utkání tak zamířily do města perníku.

Ohlasy

Hodnocení Adriána Rolka

„Potkaly se dva celky, které byly doplněné o hráče A-týmů. Podle mě šlo o kvalitní třetiligový zápas. Vedli jsme 2:0, jenže pak dal soupeř kontaktní gól, kterému se určitě dalo zabránit. Ve druhém poločase pak přišlo rychlé srovnání, a ačkoliv jsme si vytvořili nějaké šance, tak to nevedlo k tomu, aby se nám utkání povedlo strhnout na naši stranu. Pak jsme udělali dvě stejné chyby, když jsme v obou případech nepokryli zadní tyč. Díky tomu tentokrát Pardubice vyhrály. Viděli jsme tedy dobrý zápas, bohužel pro nás se špatným koncem.“

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Rozhovory

Cením si síly našeho týmu, přiznává Daniel Horák

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Mládež

Zlatí Votroci! Kategorie U12 slaví mistrovský titul