B-tým na závěr podzimu padl ve Velvarech

12. 11. 2023   |   Melánie Moníková
Rezerva Votroků zajížděla po důležitém vítězství nad B-týmem Teplic do Velvar. V posledním kole podzimní části soutěže na body nedosáhla, v první půli nabrala dvoubrankovou ztrátu a čestný zásah se jí povedlo zapsat až poté, co protivník přidal třetí gól. Hradečtí tak přezimují se třinácti body.
15. kolo, sobota 11. 11. 2023, 14:00

TJ Slovan Velvary

FC Hradec Králové B

3:1
2:0

Branky: 3. Leitl, 39. Rubeš, 83. Halász – 89. Březák.
Rozhodčí: Severýn – Hlaváček, Andras.
Žluté karty: nebyly uděleny.
Diváci: 235.

TJ Slovan Velvary:

Spilka – Šustr, Škoda (61. Břeh), Kott, Jelínek (69. Halász), Havránek (76. Kim), Leitl (69. Trávníček), Chábera, Žežulka, Richter, Rubeš.

FC Hradec Králové B:

Strnad – Baloun, Matyushenko, Mahr, Schromanz, Hodač (73. Březák), Hlaváč (69. Hypšman), Boniš, Hruška, Šimon, Holovatskyi.



Reportáž

Do utkání vstoupily lépe Velvary. Již ve 3. minutě se jim podařilo otevřít skóre, když se střelecky prosadil Matthias Leitl. Hradečtí se pokoušeli o rychlou odpověď, několik okamžiků po úvodní brance poslal Schmoranz nadějný centr do vápna, nicméně míč k žádnému z jeho spoluhráčů nedoputoval.

Středočeši poté působili aktivnějším dojmem a Hradec do větších příležitostí nepouštěli. Po půlhodině hry se do vápna Votroků probil Kott, jenž ovšem nedokázal obejít Strnada, jenž strážil svatyni hostí. Dobíhající Havránek se pak k odraženému míči neprobil a Velvary tak tuto šanci nevyužily.

Postupně se pak začínali osmělovat také Hradečtí, nicméně domácí defenzivě se dařilo jejich snaze vzdorovat. V závěru prvního dějství se Velvarům podařilo navýšit vedení, když v 39. minutě zaznamenal druhou trefu domácích Jakub Rubeš, jenž se prosadil razantní hlavičkou. Středočeši tak po úvodním dějství drželi náskok dvou branek.

I do druhého poločasu vstoupili lépe domácí. V 53. minutě vyslal nebezpečnou střelu z dálky Havránek, jenže míč z jeho kopačky mířil nad břevno – další branku tedy nepřidal. Votroci se pokoušeli dávat dlouhé balóny za obranu, nicméně bez většího úspěchu.

Druhá půle mnoho šancí nenabídla. Až v samém závěru utkání přišly další dvě branky. Nejprve své vedení navýšili domácí po přesné trefě Jana Halásze z 83. minuty. Hradečtí si pak přeci jen také připsali gól, když míč do sítě Velvar dostal Filip Březák. Východočeši však z Velvar body neodvezli a zimní přestávku přečkají s třinácti body.

Ohlasy

Hodnocení Aleše Čvančary

„K poslednímu utkání podzimu jsme zajížděli na hřiště nejlepšího a nejfotbalovějšího týmu soutěže. Bohužel jsme hned na začátku dostali gól, ale musím říct, že kluci zápas neskutečným způsobem odmakali, zároveň dodržovali taktiku a naběhali obrovské množství metrů bez míče. V utkání se ukázala zkušenost Velvar, soupeř vyhrál zcela zaslouženě. Naši hráči ale neustále pracovali a odměnou jim byl gól na 1:3. Měli jsme tam i příležitost za stavu 0:2, ale tu se nám bohužel nepodařilo proměnit. V zápase se projevilo to, co nás provází celý podzim – klukům chybí větší zkušenosti. V utkáních, kdy nám pomohli zkušenější hráči, se nám dařilo eliminovat chyby, které právě z nedostatku praxe v dospělém fotbale plynou. Klukům patří poděkování za maximální nasazení a morálku, kterou předvedli v závěru zápasu, kdy i za stavu 0:3 znovu zabojovali a odměnou jim byla vstřelená branka.“

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Rozhovory

Cením si síly našeho týmu, přiznává Daniel Horák

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Mládež

Zlatí Votroci! Kategorie U12 slaví mistrovský titul