Důležitý duel pro rezervu! Hradec udolal Teplice 2:1

5. 11. 2023   |   Petr Šatalík, Melánie Moníková
O podobných zápasech se točí filmy. Rezerva Votroků hrála ve 14. kole ČFL s jediným celkem, který byl v tabulce pod ní. B-tým Teplic přijel pod Bílou věž v pozici posledního mužstva soutěže. Když se v 90. minutě podařilo Sklářům srovnat, zdálo se, že duel skončí remízou. V poslední vteřině však dělbu bodů zamítl Štěpán Harazim, jenž dotlačil míč do sítě doslova za pět dvanáct. Votroci zvítězili 2:1 a sebrali velice důležité body.
14. kolo, neděle 5. 11. 2023, 10:15

FC Hradec Králové B

FK Teplice B

2:1
0:0

Branky: 76. Koubek, 94. Harazim – 91. Lukáš.
Rozhodčí: Jansa – Kvaček, Fojtík.
Žluté karty: 61. Baloun, 74. Dancák, 89. Harazim – 24. Emmer, 41. Jamrich (mimo hřiště), 42. Tsykalo.
Diváci: 120.

FC Hradec Králové B:

Zadražil – Baloun, Mahr, Schmoranz (46. Musil, 69. Šimon), Koubek, Šašinka, Dancák, Hlaváč, Boniš, Pudhorocký, Harazim.

FK Teplice B:

Němeček – Krsmanovič (74. Trnovec), Tsykalo, Křišťan, Procházka (92. Gornický), Bednár (84. Jamrich), Dramé, Sarr, Hrdlička (84. Kříž), Lukáš, Emmer (92. Köstl).



Reportáž

První půle branku neviděla

Rozehrávky utkání se ujali hosté, nicméně do první nadějné šance se dostali Hradečtí, když se během pár desítek vteřin od úvodního hvizdu mohl prosadit Koubek. Jeho hlavičku do středu svatyně však Němeček lapil. V 10. minutě se na druhé straně uvolnil Bednár, balón však mezi tři tyče nasměrovat nedokázal.

Oba celky si uvědomovaly důležitost utkání, takže soupeři nenechávaly nic zadarmo. V 19. minutě byl v dobré pozici Harazim, s jeho pokusem si ale gólman hostí poradil. Krátce poté mohli z přímého kopu zahrozit i Skláři, defenziva domácích však jejich pokus k Zadražilovi projít nenechala.

Po necelé půlhodině hry se hosté dostali do další šance, nicméně Procházkova střela postrádala potřebnou přesnost. Ve 32. minutě měli nebezpečnou akci i Východočeši, když míč od rohového praporku poslal do vápna Pudhorocký a Balounovi mnoho nechybělo, aby míč do sítě dotlačil. Ani jeden z celků si však trefu v první půli nepřipsal a úvodní dějství tak skončilo bez branek.

Harazim v poslední vteřině rozhodl o všem

I do druhého poločasu vstoupily oba celky aktivně a tlačily se za úvodní brankou. V 56. minutě zahrávali Votroci roh, kterého se ujal Dancák, Pudhorockého pokus však Němečka neohrozil. Několik okamžiků poté se k zakončení prodral také Musil, nicméně i s jeho střelou z levé strany si gólman Teplic poradil.

Hosté hráli s velkým nasazením, ale aktivnějším celkem se postupně stávali Hradečtí, kteří se jako první dočkali i přesného zásahu. V 76. minutě měli možnost přímého kopu, kterého se ujal Dancák. Hlavička Harazima sice trefila břevno, jenže k míči se následně dostal také Matěj Koubek, jenž hlavou doslova zarazil míč do sítě Severočechů – 1:0 pro Votroky.

Domácí pak jednogólový náskok bránili, jenže v 90. minutě vedení ztratili – Teplice se dočkaly vyrovnání. Po standardní situaci se prosadil Martin Lukáš. Už se zdálo, že utkání svého vítěze nenajde, Hradeckým se však podařil malý zázrak. V 94. minutě hodil Boniš dlouhý aut do vápna, který šestnáctkou Teplic proskákal až na zadní tyč, kterou pohotovým náběhem zavřel Štěpán Harazim, jenž dotlačil míč do sítě v posledním možném okamžiku. Votroci tak v klíčovém duelu podzimu přemohli Skláře 2:1 a v tabulce pod sebe dostali také B-tým Pardubic.

Ohlasy

Hodnocení Pavla Krmaše

„Hrál předposlední s posledním, oba celky si dobře uvědomovaly důležitost tohoto utkání. Obě mužstva byla posílena hráči z širšího kádru A-týmů. Tomu odpovídal i průběh střetnutí, sledovali jsme vyrovnaný bojovný zápas plný nasazení. Obě strany si dokázaly vypracovat několik menších šancí, když jsme se po standardce dostali do vedení, tak jsme si mysleli, že už to uhrajeme na nulu, jenže v 90. minutě jsme dostali vyrovnávací gól. V závěru jsme pak byli o něco šťastnější. Bodů z tohoto utkání si velice vážíme, protože kluci zápas odmakali do poslední chvíle, za což byli odměněni. Jsme tedy velice rádi, protože šlo o hrozně důležitý duel, který se nám podařilo zvládnout. Teď se ještě musíme připravit na Velvary, kam jedeme příští týden. Pokusíme se z nás dostat vše, co v našich silách po tomhle náročném souboji zbylo.“

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Rozhovory

Cením si síly našeho týmu, přiznává Daniel Horák

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Mládež

Zlatí Votroci! Kategorie U12 slaví mistrovský titul