B-tým slaví druhou výhru v sezóně, Chlumec zdolal 2:1

15. 10. 2023   |   Petr Šatalík, Melánie Moníková
Druhé vítězství v ročníku 2023/24 zapisují hráči královéhradecké rezervy. Jde o jejich první výhru na venkovním hřišti v letošní sezóně. Votroci šli v první půli zásluhou Hrušky do vedení, soupeř sice do přestávky srovnal, jenže klíčový okamžik přinesla 62. minuta, kdy ránu Pudhorockého srazil do vlastní sítě Veselka. Černobílí tak v Chlumci triumfovali v poměru 2:1.
11. kolo, neděle 15. 10. 2023, 10:15

FK Chlumec nad Cidlinou

FC Hradec Králové B

1:2
1:1

Branky: 34. Kneifel – 21. Hruška, 62. vlastní Veselka.
Rozhodčí: 
Švagr – Gerhardt, Vnuk.
Žluté karty: 87. Kejř, 90+3. Zukal – 43. Musil, 87. Pudhorocký.
Diváci: 332.

FK Chlumec nad Cidlinou:

Brát – Veselka, Kneifel, Kopáč (81. Havel), Řezníček, Čáp (63. Slavík), Kejř, Labík (69. Weis), Bastin, Zukal, Vaníček.

FC Hradec Králové B:

Čábelka – Ševčík, Čech, Mahr, Hais, Pudhorocký, Hlaváč, Boniš, Musil, Hruška (90+2. Šimon), Kučera.



Reportáž

Do utkání vstoupily oba celky aktivně a od začátku se hrál velmi atraktivní fotbal. Již ve 3. minutě mohl Hradec otevřít skóre, nicméně Hruška Brátův nepovedený výkop potrestat nedokázal. Krátce poté pohrozili i domácí, Labík však míč do sítě dopravit nedokázal.

Votroci však postupně získali převahu. Po necelé čtvrthodině hry pronikl dopředu Kučera, jeho střílený centr z pravé strany však gólman Chlumce chytil. Několik okamžiků poté se do brejku dostal Mahr, ovšem ani jeho rána úspěch neslavila. Hradečtí se nakonec dočkali ve 21. minutě, když Bonišův centr do pokutového území zužitkoval Lukáš Hruška – 1:0.

Domácí však odpověděli poměrně rychle. Ve 34. minutě posunul Labík míč mezi dvěma stopery na Jonáše Kneifela a ten sám před brankářem nezaváhal a srovnal na 1:1. V závěru první půle měli Chlumečtí ještě šanci na rychlý obrat, Bastin však tváří v tvář Čábelkovi přestřelil a úvodní dějství tak vidělo pouze dvě branky.

Již v úvodních chvílích druhého poločasu se domácím podařilo vsítit gól, jenž ovšem kvůli ofsajdu uznán nebyl. Hned poté si Hradečtí mohli připravit rychlou odpověď, nicméně gólman Chlumce si s Haisovou střelou poradil. V 62. minutě ale Votroci přeci jen udeřili, když si po kombinaci v pokutovém území srazil míč do vlastní brány Petr Veselka.

V závěrečné půlhodině Hradečtí nadále nepolevovali. V tutovce se ocitl osamocený Hruška, nicméně míč mezi tři tyče nenasměroval. Krátce poté se do nadějné šance dostali i domácí, Čábelka však Kejřovu dorážku zneškodnil.

Chlumečtí se v závěru utkání pokoušeli něco vymyslet, ale bez úspěchu. V 84. minutě se k odraženému míči dostal Slavík, střela mu však nesedla a balón tak poslal jen do rukavic hradeckého gólmana. I přes tlak domácích si konec zápasu Votroci pohlídali a ve východočeském derby zvítězili nad Chlumcem 2:1.

Ohlasy

Hodnocení Pavla Krmaše

Utkání bylo specifické, protože šlo o derby, navíc Chlumec je teď v popředí tabulky, takže jsme věděli, že jde o kvalitní tým. My byli na zápas posílení o nějaké kluky z A-týmu a jsme samozřejmě spokojení, protože jsme utkání odehráli tak, jak jsme chtěli. Šli jsme do vedení, pak jsme bohužel těsně před přestávkou obdrželi gól do šatny. Ale nechtěli jsme měnit způsob hry, protože ten docela fungoval po celý první poločas. Ve druhé půli to kluci od prvního do posledního odpracovali opravdu na sto procent a je jen škoda, že jsme naše vedení nenavýšili na 3:1, protože potom už by byl v závěru klid. Takhle se stále mohlo stát cokoliv, ale s vítězstvím v derby panuje samozřejmě absolutní spokojenost.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Rozhovory

Povedené utkání! Jen škoda, že jsme Sigmě víc neodskočili, hlásí Petr Juliš

Reportáž

Sebevědomý vstup do boje o Evropu, Votroci přejeli Olomouc 3:1