B-tým s Kolínem remizoval 1:1

1. 10. 2023   |   Vojtěch Jirucha
Nerozhodným výsledkem skončilo utkání rezervy Votroků s Kolínem. Po bezbrankové první půli šli Středočeši na začátku druhého dějství do vedení, které v 64. minutě smazala branka Boniše. Následně měly oba celky šance na to, aby výhru strhly na svou stranu, ale gólmani už za svá záda víc míčů projít nenechali.
9. kolo, neděle 1. 10. 2023, 10:15

FC Hradec Králové B

SK Sparta Kolín

1:1
0:0

Branky: 64. Boniš – 55. Čapek.
Rozhodčí: Baum – Kolátor, Pašek.
Žluté karty: 80. Musil.
Diváci: 100.

FC Hradec Králové B:

Zadražil – Baloun, Matyushenko, Mahr, Schmoranz, Hypšman (64. Hruška), Hodač, Hlaváč, Boniš, Březák (46. Musil), Šimon.

SK Sparta Kolín:

Přibyl – Štancl, Soukup (83. Jaroš), Hakl, Veselý, Breda, Vondráček (93. Milec), Šnajdr, Čapek (83. Kamyshanov), Trýzna (72. Snížek), Neuberg.



Reportáž

V první půli byli aktivnější hosté

Utkání začalo velmi opatrně na obou stranách, avšak mírnou převahu měli v úvodní fázi hosté, kteří si v 10. minutě hry vytvořili první šanci zápasu. Po rohovém kopu se míč dostal na nohu Trýzny, jenž se rozhodl vystřelit zpoza vápna. Jeho střelu však Zadražil vyrazil nohama na další roh.

Kolín držel míč na svých kopačkách a posílal do vápna jeden centr za druhým. Jeho tlak vygradoval v další větší šanci, kdy se ve 20. minutě, po sérii centrů, na malém vápně nejlépe zorientoval Neuberg. Jeho hlavička však o pouhé centimetry minula pravou tyč.

Východočeši si svou první gólovou příležitost vytvořili po půlhodině hry, kdy zahrozili po standartní situaci těsně před pokutovým územím. K míči se postavil Březák a jeho střela letěla do levé šibenice. Brankář Středočechů skvělým zákrokem vyrazil balón na roh.

Oba týmy si nakonec body rozdělily

Druhá půle začala opět velmi opatrně, hrálo se nahoru dolů, ale k žádné větší šanci to nevedlo. Skóre se ovšem měnilo v 55. minutě, kdy Pavel Čapek využil chybu v rozehrávce Votroků. Jeho nechytatelný projektil do pravé šibenice poslal Středočechy do vedení. Hosté chtěli skóre navýšit a nebyli k tomu daleko. Konkrétně v 62. minutě běžel po pravé straně kapitán Vondráček, který přihrál pod sebe Šnajdrovi, ten ale větší potíže hradeckému brankáři nenadělal.

Odpověď Votroků na nepříznivý stav přišla v 64. minutě. Po pravé straně se rozeběhl Mahr, který křižným pasem našel na levé straně Tadeáše Boniše. Záložník Východočechů propálil na přední tyči Přibyla a vyrovnal stav zápasu. Šlo o jeho druhou branku v letošní sezóně. Tento gól dal hráčům Hradce novou energii. Po pár minutách vystihl chybu na středu hřiště Hruška, který s míčem prošel až k vápnu. Svou střelu pak poslal do levého horního rohu, ale brankář hostí jeho pokus dobrým zákrokem zlikvidoval.

V závěrečné desetiminutovce se oba celky snažily strhnout vedení na svou stranu. Hradec zahrával v 82. minutě přímý volný kop, na který naskakovali hned dva hráči. Ani jeden z nich však míč netrefil. V samotném závěru mohl rozhodnout Kolín. Balón se po rohovém kopu snesl na malé vápno a z otočky pálil Neuberg. Zadražil heroickým zákrokem na brankové čáře pojistil Votrokům bod. Utkání 9. kola ČFL tak skončilo remízou.

Ohlasy

Hodnocení Pavla Krmaše

„Myslím, že po konci zápasu můžeme být lehce zklamaní, protože jsme k vítězství měli o trochu blíž než soupeř. Neměli jsme dobrý vstup do utkání, prvních patnáct, možná dvacet minut jsme se hledali. Potom se náš výkon zlepšil a druhý poločas už byl podle našich představ, vypracovali jsme si pár brankových příležitostí. Je hrozná škoda, že jsme to nedotáhli do třech bodů, protože tentokrát jsme na to měli. Jenže gól, který jsme obdrželi, byl strašně laciný, naštěstí jsme na něj dokázali zareagovat, a ještě jsme mohli strhnout vítězství na naši stranu. Potom, co jsme 0:1 prohrávali, je možná dobře, že máme alespoň bod, ale tentokrát bylo na to, abychom měli všechny tři. Klukům jsme za jejich přístup k zápasu poděkovali.“

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Mládež

Zlatí Votroci! Kategorie U12 slaví mistrovský titul

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Rozhovory

Povedené utkání! Jen škoda, že jsme Sigmě víc neodskočili, hlásí Petr Juliš