Rezerva slaví první výhru! Živanice udolala 3:2

3. 9. 2023   |   Melánie Moníková
B-tým Votroků zapisuje v ročníku 2023/24 první vítězství! Po první půli prohrávali svěřenci Aleše Čvančary s Živanicemi 0:1. Ve druhém dějství však skóre otočili a když se soupeři podařilo srovnat, udeřili krátce před finálním hvizdem z penalty. Do tabulky ČFL tak získávají důležité body.
5. kolo, neděle 3. 9. 2023, 10:15

FC Hradec Králové B

TJ Sokol Živanice

3:2
0:1

Branky: 49. Mahr, 55. Šimon, 86. Hodač (pen.) – 32. Kopecký, 61. Chocholatý.
Rozhodčí: Šťastný – Řeháček, Nešněra.
Žluté karty: 72. Matyushenko, 88. Šichan – 82. Pánek, 86. Vobejda, 89. Langr.
Diváci: 150.

FC Hradec Králové B:

Zadražil – Čech, Baloun, Matyushenko – Hlaváč, Hypšman (84. Hodač, 90+1. Musil), Šimon, Mahr (K) – Hruška (46. Boniš), Mišči (59. Šichan, 90+1. A. Zvěřina), Schmoranz.

TJ Sokol Živanice:

Frydrych – Pánek, Spěvák (24. Staněk), Langr (K), Chocholatý – Vobejda – Polák, Svoboda, Kopecký, Nikodem (71. F. Zvěřina) – Holec (71. Pilný).



Reportáž

Do utkání vstoupily lépe Živanice, už v 5. minutě měl otevření skóre na kopačce Polák, nicméně míč poslal z nadějné pozice těsně nad břevno. Krátce poté byl u nebezpečné střely Holec, hradecké defenzivě se však podařilo dostat balón do zámezí.

Po necelé čtvrthodině si nadějnou pozici vypracoval Mahr, jeho střela z dálky ovšem bránu Živanic těsně minula. Skóre se poprvé měnilo ve 32. minutě, kdy se dostal k zakončení Lukáš Kopecký, kterému první pokus sice nevyšel, nicméně následná dorážka již skončila za zády Zadražila.

Několik okamžiků poté měl nebezpečnou šanci Holec, jeho ránu však hradecký gólman vyrazil na roh. V závěru první půle vystřelil z dálky Baloun, ale jeho pokus brankáři Živanic moc starostí nenadělal. Po úvodním dějství tak Hradečtí o jednu branku prohrávali.

Votrokům se vydařil vstup do druhého dějství. Krátce po změně stran se Hradečtí dostali do rychlého protiútoku, na jehož konci byl Jan Mahr, jenž akci přesně zakončil – 1:1. Živanice se následně pokoušely získat vedení zpět, nicméně domácí jejich snahu úspěšně odvraceli.

V 55. minutě Hradec otočil skóre, když se po kombinaci Boniše a Mahra dostal k zakončení z hranice šestnáctky Vítek Šimon, který svou ranou rozvlnil síť. Hosté si však připravili rychlou odpověď. K přímému kopu se postavil Sebastian Chocholatý, jenž nasměroval balón přes zeď do svatyně Votroků – 2:2.

V závěru utkání se oba celky tlačily za ziskem tří bodů, ale delší dobu se nedařilo ani jedné straně. V 86. minutě byla po faulu na Mahra nařízena penalta, kterou proměnil Matěj Hodač, jenž vrátil Hradci krátce před koncem zápasu vedení. Hosté se ještě snažili rychle srovnat, ale bez úspěchu. Votroci si tak poprvé v ročníku odnesli z utkání tři body.

Ohlasy

Hodnocení Aleše Čvančary

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Rozhovory

Cením si síly našeho týmu, přiznává Daniel Horák

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Mládež

Zlatí Votroci! Kategorie U12 slaví mistrovský titul