Druhý poločas rozuzlení nepřinesl, Votroci získali na hřišti Slovácka bod

4. 11. 2023   |   Tomáš Kalas
Utkání 14. kola mezi Slováckem a Hradcem nabídlo zejména v prvním poločase velmi urputný fotbal s minimem šancí. Výraznějšího počtu příležitostí se dočkalo lehce přes čtyři tisíce fanoušků až ve druhém poločase. V největších šancích ale oba týmy selhávaly, Votroky také podržel proti Juroškově úniku čtvrt hodiny před koncem Pavol Bajza. Z Uherského Hradiště tak vezou Hradečtí bod za bezbrankovou remízu.
14. kolo, sobota 4. 11. 2023, 15:00

1.FC Slovácko

FC Hradec Králové

0:0
0:0

Bez branek.
Rozhodčí: Zaoral – Dobrovolný, Dohnálek.
Žluté karty: 88. Čihák, 93. Bajza, 94. Vašulín.
Držení míče: 55 % : 45 %. Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 2:3.
Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:13.
Diváci: 4094.

1.FC Slovácko:

Fryšták – Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška (86. Mihálik) – Havlík, Daníček – Petržela (68. Juroška), Trávník (68. Doski), Holzer (46. Kim) – Cicilia.

FC Hradec Králové:

Bajza – Klíma, Čihák, Čech – Juliš (83. Harazim), Kučera, Kodeš, Horák – Čmelík (89. Pudhorocký), Pilař (89. Šašinka) – Hais (64. Vašulín).



Reportáž

Urputný první poločas mnoho krásy nenabídl

Nejen první minuty na těžkém terénu nabídly oboustranně velmi bojovný fotbal bez větších příležitostí. Čeho však bylo vícero, tak byly přestupky, po nichž se přerušovala hra. Za první čtvrthodinu napočítali statistici dohromady sedm faulů. První střela vůbec přišla až po 27 minutách hry. Cicilia dostal míč zády k brance a z otočky poslal přihrávku nalevo pro rozběhnutého Kalabišku, který však z hranice malého vápna přestřelil.

Hradec se dostával do šestnáctky především po křídelních prostorech. Snahu hrát vzduchem ale obrana Slovácka pokryla, stejně tak jako postupnou kombinaci po zemi. Ani na druhé straně nebyli domácí o moc nebezpečnější, a to ani z dvou rohových kopů, které zahrávali. Obecně tak platilo, že ani jeden z gólmanů neměl tolik práce. Více v permanenci byl sice bývalý brankář Slovácka v dresu Hradce, Pavol Bajza, vyložený zákrok si ale připsat nemusel.

Obraz hry se fakticky po celých 45 minut neměnil. V závěru první půle měli sice šohaji územní převahu, nic zásadního ale z nastalé situace nevzešlo. Krátké nastavení mohlo přinést potenciální akci, snaha o centr z levé strany ale byla hostující obranou zablokována. A tak byl Kalabiškův moment v 27. minutě jednak jediným, ale i nejvýraznějším momentem dosavadního průběhu utkání 14. kola.

Příležitosti na obou stranách, duel ale dospěl k remíze

Do druhého poločasu vstoupili domácí s jednou drobnou změnou, Daniela Holzera nahradil Kim Sung-pin. Obraz hry to ale nijak nezměnilo. Opticky na tom sice bylo lépe i nadále Slovácko, jeho převaha ale reálně končila po šestnáctku. Zlomit to mohl v 53. minutě hrotový útočník domácích, Regino Cecilia. Hlavičkou z malého vápna po Petržalově centru ale trefil jenom Bajzu, který s míčem zalehl.

Prakticky hned z protiútoku připravil šanci pro Hradec Kučera zpětnou přihrávkou na Čmelíka, po níž ale pálila hradecká posila jenom nad. Po hodině hry neuspěl ani Daniel Hais, jenž se tlačil za výborným centrem od Pilaře a hlavičkoval z malého vápna do protipohybu Fryštáka. Ale ani on nenapasoval míč mezi tři tyče. Hrál se však výrazně záživnější fotbal a Slovácko mohl poslat do vedení v 70. minutě střídající Juroška. Jeho tvrdý pokus ale hlavou srazil na roh poslední blokující hráč, kterým byl Kodeš.

Juroška si mohl spravit chuť o pět minut později, kdy byl rychlejší než vracející se Čech s Horákem a šel tak sám na branku, hradecký gólman však předvedl výborný zákrok a držel Votroky stále na bezbrankovém skóre. V závěru to byli spíše Východočeši, kteří se spokojili s bodem a hru kouskovali, během šestiminutového nastavení dostali shodně žluté karty Bajza a Vašulín za zdržování hry. Votroci tak stále na první výhru zvenku čekají, těšit je ale může remíza na hřišti silného Slovácka.

Ohlasy

Hodnocení Martina Svědíka

„Druhý zápas v domácím prostředí za sebou a myslím, že to trochu kopírovalo utkání s Libercem. Hradec teď dostává méně gólů, poté co přišel pan Kotal, se hodně zaměřuje na obrannou fázi. Ale my jsme si prvních 15 minut nebyli schopní přihrát, založit akci, vyhazovali jsme balóny. Jako jeden z důvodů remízového výsledku beru prohospodařenou první půli, co se týče intenzity, kvality. V druhém poločase jsme se zlepšili. Soupeře jsme zmáčkli, měli jsme i šance z brejků, jdeme sami na bránu. Ale chybí nám důraz v pokutovém území, nejsme schopni ty situace vyřešit. Hradec měl také šanci, ale jinak si myslím, že jsme v druhém poločase byli lepší. Ale fotbal se hraje na góly a my ho nedali.“

Hodnocení Václava Kotala

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Mládež

Zlatí Votroci! Kategorie U12 slaví mistrovský titul

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Rozhovory

Povedené utkání! Jen škoda, že jsme Sigmě víc neodskočili, hlásí Petr Juliš