Dva neuznané góly i odvolaná červená. Hradec porazil Teplice jedinou trefou

28. 10. 2023   |   Štěpán Navrátil
Utkání 13. kola FORTUNA:LIGY proti Teplicím nabídlo několik zajímavých momentů na obou stranách. Skóre otevřel v prvním poločase nádherným gólem Čmelík. Poté ještě padla branka na každé straně, ale oba zásahy nakonec nebyly po přezkoumání u videa uznány.
13. kolo, sobota 28. 10. 2023, 15:00

FC Hradec Králové

FK Teplice

1:0
1:0

Branky a nahrávky: 41. Čmelík (Dancák).
Rozhodčí: Všetečka – Caletka, Pospíšil.
Žluté karty: 70. Šašinka, 93. Sabou (mimo hřiště) – 45+1. Prášil (mimo hřiště), 66. Chaloupek, 71. Knapík, 93. Křišťan.
Držení míče: 52 % : 48 %. Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:5.
Rohy: 6:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:15.
Diváci: 6 412.

FC Hradec Králové:

Bajza – Klíma, Čihák, Čech – Čmelík (83. Pudhorocký), Kučera, Dancák, Horák – Pilař (83. Harazim), Krejčí (35. Šašinka) – Vašulín (65. Hais).

FK Teplice:

Grigar – Knapík, Chaloupek, L. Mareček – Radosta (63. Cykalo), Jukl, Havelka (46. Křišťan), Beránek – Trubač, Vachoušek (63. Bílek), Hronek (46. Jásir, 79. S. Dramé).



Reportáž

Před odchodem do šaten bylo rušno

Votroci začali velmi aktivně. Pilař dobře proklouzl podél postranní čáry a stahoval se s míčem k ose hřiště, kde byl však faulován. Ke standardce se nějakých osmnáct metrů od branky postavil Krejčí, jehož kroucený projektil ale branku přestřelil. Ještě blíže k otevření skóre byl Kučera. Dancák přenesl hru na Čmelíka, jenž ze vzduchu sklepával na Kučeru, který hlavičkou orazítkoval břevno.

Další obrovskou šanci rozjel Krejčí, který přeloboval obránce a přihrál tím na Pilaře, jenž ještě prodlužoval na Čmelíka. Na celou situaci dobře zareagoval výběhem gólman Grigar, Čmelík poslal svůj oblouček z první až nad branku. Na druhé straně předvedl své technické umění Vachoušek, který si navedl balon mimo obránce a z levé strany vypálil těsně vedle zadní tyče.

Pět minut před koncem první půle začaly oba týmy přidávat na obrátkách. Dancák posunul do strany na Lukáše Čmelíka, který z pravé strany zdánlivě centroval, jenže jeho vysoký míč zapadl přesně k zadní tyči za Grigarova záda. Za tři minuty dokázaly také Teplice dopravit míč do sítě. Trubač přihrával do levé strany na Chaloupka, který se díky práci Vachouška dostal vpřed a ve skluzu napálil balon do Bajzy. Odražený míč sice uklidil do sítě Jan Knapík, jenže kvůli ofsajdovému postavení Vachouška, jenž aktivně bránil Čechovi v pohybu, nebyla vyrovnávací trefa uznána.

Druhý neuznaný gól i odvolání červené karty

Hosté mohli vyrovnat pět minut po opětovném nástupu na hrací plochu. Ze série vyhraných soubojů Teplic těžil Jukl, který ještě přihrával za sebe na Křišťana. Ten následně odcentroval na Jásira, jehož zakončení dokázal vyrazit Bajza před sebe. Naštěstí pro Votroky byla dorážka Beránka zablokována a skončila jen rohovým kopem.

V 67. minutě se Hradec trefil podruhé v utkání. Václav Pilař kroutil centr na zadní tyč, kam si nabíhal nikým nehlídaný Daniel Hais, jenž hlavičkoval prakticky do odkryté svatyně Teplic. Po přezkoumání celé situace u videa byla však branka kvůli ofsajdu zakončujícího hráče odvolána.

O necelých pět minut poté mohla pro hosty přijímat naprostá pohroma, když hlavní rozhodčí Všetečka vytasil červenou kartu. Jan Knapík ve vzdušném souboji zasáhl jednoho z domácích do hlavy, celá situace ale znovu mířila k přezkoumání u VARu. Nakonec sudí dospěli k závěru, že teplický fotbalista neudělal aktivní pohyb rukou a držel horní končetinu stále u těla. Místo červené karty tak Knapík uviděl pouze žluté varování. Teplicím to však nebylo nic platné, jelikož si Hradec až do závěrečného hvizdu uhlídal jednobrankový náskok a slaví zisk tří bodů. 

Ohlasy

Hodnocení Václava Kotala

Hodnocení Zdenka Frťaly

„První půle byla z naší strany profláknutá, byli jsme málo aktivní, bez pohybu. Po vystřídání a změně rozestavení jsme se zlepšili, ale nedokážeme si vytvářet tolik šancí, abychom byli schopní získávat body. Nedáváme góly, chybí nám útočná kvalita, i kvůli množství zranění. Jsme ve stavu, že všechno špatné na nás padá. Video je někdy pro vás, někdy proti vám, nemá cenu se v tom patlat. Jen si myslím, že někdy řeší videorozhodčí naprosto zbytečné věci.“

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Rozhovory

Cením si síly našeho týmu, přiznává Daniel Horák

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Mládež

Zlatí Votroci! Kategorie U12 slaví mistrovský titul