Votroci nenašli recept na dobře hrající Mladou Boleslav

16. 9. 2023   |   Štěpán Navrátil
V rámci 8. kola FORTUNA:LIGY zamířili Votroci na hřiště Mladé Boleslavi. Již od samého úvodu si domácí vypracovali pohodlný náskok, který ve zbytku utkání kontrolovali. Snížení Petra Juliše bylo nakonec jen kosmetickou úpravou na výsledném skóre.
8. kolo, sobota 16. 9. 2023, 15:00

FK Mladá Boleslav

FC Hradec Králové

5:1
3:0

Branky a nahrávky: 5. D. Mareček (Solomon), 14. Karafiát (D. Mareček), 21. D. Mareček (Pulkrab), 48. Kušej (Kostka), 80. Suchý (Poulolo) – 57. Juliš (Čmelík).

Rozhodčí: Černý – Caletka, Antoníček.

Karty: 30. Matějovský – 30. Krejčí, 41. Leibl.

Držení míče: 63 % : 37 %. Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:2.
Rohy: 9:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 5:11.

FK Mladá Boleslav:

Trmal – Kubista (66. Hilál), Suchý, Karafiát – Kostka, D. Mareček (75. Mašek), Matějovský, Fulnek – Solomon (75. Ladra), Kušej (83. Vaníček) – Pulkrab (67. Poulolo).

FC Hradec Králové:

Bajza – Klíma, Čihák, Leibl – Čmelík, Kučera, Kodeš (82. Ševčík), Krejčí – Pudhorocký (46. Šašinka, 72. Horák) – Hais (29. Harazim), Vašulín (46. Juliš).



Reportáž

Východočechům vstup do zápasu nevyšel

Boleslav naskočila do utkání velmi aktivně. Bajzův odkop sebral ze vzduchu Fulnek a vysunul na straně rychlého Solomona. Nigerijský křídelník dosprintoval s míčem do vápna, kde hrací předmět posunul na Daniela Marečka, jehož rána po zemi byla nad síly brankáře Votroků – 1:0 pro svěřence Marka Kuliče.

Fulnek rozjel i druhou gólovou akci domácích. Po jeho pasu na Marečka skončila sice zblokovaná střela na rohovém kopu, následná standardní situace už ale skončila brankou. Na Marečkův centr od praporku naskočil Ondřej Karafiát, jehož hlavičku zastavila až síť. Aktivní Daniel Mareček pokračoval ve svých nábězích tak dlouho, až se ve 21. minutě dostal do vyložené pozice, kterou sebejistě proměnil a Boleslav tak vedla již 3:0.

Poslední vyloženou příležitost prvního poločasu měl na kopačce znovu Mareček. Kubista hledal na zadní tyči Kostku, jehož záměrem bylo vyšperkovat akci právě na Marečka, před ním však předvedl precizní obranný zákrok připravený Čihák. Východočeši v prvním dějství vyloženou šanci neměli a do šaten si odnášeli tříbrankovou ztrátu.

Za Votroky se trefil pouze Juliš

Na začátku druhé půle přišel na straně Votroků impulz v podobě dvou střídání. Pudhorockého nahradil Šašinka a Vašulína Juliš. Domácí tato změna nerozhodila a tlačili se hned po výkopu kupředu. Po třech minutách hry si vzal míč na kopačku Vasil Kušej, jenž si před vápnem posunul míč na levačku a obstřelem překonal defenzivu hostí i brankáře Bajzu – 4:0.

Votroci se ale nikdy nevzdávají a z nenápadné akce dokázali snížit. Průnik Čmelíka na levé straně vyústil až v centr na zadní tyč, kde si Kostka nepohlídal rychlý náběh Petra Juliše, jenž se zavěsil do vzduchu a nekompromisní hlavičkou poslal míč za záda gólmana Trmala. Vstřelil tak svůj první gól v nejvyšší tuzemské soutěži. O tři minuty později mohl Hradec znovu uniknout do slibné šance, ovšem celou akci zastavil zdvižený praporek pomezního, jenž viděl Šašinkův ofsajd. 

V posledních minutách zápasu domácí kontrolovali vývoj utkání, navíc přidali závěrečnou branku. Rohový kop Votroci zvládli odvrátit, další centr Ladry na zadní tyč však pod sebe chytře sklepl Poulolo a Marek Suchý zvýšil na 5:1, což byl i konečný stav utkání. Hradec Králové se tak na východ Čech vrací s prázdnou. 

Ohlasy

Hodnocení Marka Kuliče

„Zápas se mi hodnotí pozitivně, vyhrát 5:1 je fantastické. Vyšel nám vstup do utkání, což jsme si i přáli. S vedením 3:0 jsme mohli nechat Hradec trochu hrát a čekali jsme na brejky. V poločase jsme se zklidnili a řekli si, že nesmíme nic podcenit. Zůstali jsme koncentrovaní a znovu se nám povedl vstup, po čtvrté brance bylo po zápase. Ke konci už jsme si utkání logicky jen užívali. Pro mě to byl trochu specifický zápas, protože pocházím z Hradce Králové, před zápasem jsem to ale v kabině vůbec nezmiňoval.“

Hodnocení Jozefa Webera

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Rozhovory

Povedené utkání! Jen škoda, že jsme Sigmě víc neodskočili, hlásí Petr Juliš

Reportáž

Sebevědomý vstup do boje o Evropu, Votroci přejeli Olomouc 3:1