Hradečtí dál čekají na venkovní výhru. V Ďolíčku je srazil dvougólový Kovařík

27. 8. 2023   |   Tomáš Kalas
Zatímco před rokem Votroci na stadionu Bohemians po výhře 2:1 slavili, v šestém kole aktuálního ročníku zažili opačný pocit. Proti Klokanům museli dotahovat již od osmé minuty, kdy se trefil Jan Kovařík. Přestože se Hradci povedlo srovnat v 67. minutě parádní trefou Jakuba Kučery, o duelu rozhodnul čtvrt hodiny před koncem znovu Kovařík. V emotivním závěru již Východočeši odpověď nenašli, a tak na první venkovní výhru stále čekají.
6. kolo, neděle 27. 8. 2023, 15:00

Bohemians Praha 1905

FC Hradec Králové

2:1
1:0

Branky a nahrávky: 8. Kovařík, 74. Kovařík - 67. Kučera (Vašulín).

Rozhodčí: Batík – Paták, Dohnálek.

Karty: 11. Křapka, 54. Kadlec, 57. Beran, 89. Hybš, 90. Kozák, 90+1. Köstl, 90+3. Reichl - 28. Leibl, 45+2 Klíma, 88. Kodeš, 90+1. Šašinka.
Držení míče: 46 % : 54 %. Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 10:5.
Rohové kopy: 5:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:9.
Diváci: 4379.

Bohemians Praha 1905:

Reichl – Křapka, Hůlka, Kadlec (68. Dostál) – Köstl, Hrubý, Beran (90+2. Jindřišek), Hybš – Matoušek (73. Mužík), Prekop (73. Kozák), Kovařík.

FC Hradec Králové:

Bajza – Klíma, Heidenreich, Leibl (46. Harazim) – Kučera, Kodeš, Dancák (79. Pudhorocký), Horák (86. Ševčík) – Pilař (46. Šašinka), Krejčí (46. Juliš) – Vašulín.



Reportáž

Divoký první poločas, domácí vedli díky Kovaříkově bombě

Od začátku se hrálo v živelném tempu a Hradec začal o něco aktivněji. Vašulínova hlavička po nadějném centru z levé strany ale šla mimo a Bohemka udeřila v osmé minutě hry. Rohový kop ještě hradecká obrana odvrátila, proti odraženému míči se ale rozběhl Jan Kovařík a nechytatelnou bombou jej o břevno poslal do šibenice.

Pro Votroky bylo ještě hůře po necelé čtvrthodině hry. Domácí totiž z druhého rohového kopu v zápase opět skórovali. Zmatky na malém vápně nejprve vyřešil reflexivním zákrokem na čáře Bajza, na dorážku Antonína Křapky byl ale krátký. Hradci však v tomto případě pomohlo video, které odhalilo zřetelný Křapkův ofsajd. Videorozhodčí měl obecně v prvním poločase mnoho práce, řešil i například potenciální červenou kartu či penaltu, obojí v neprospěch hostí.

Klokani byli lepší a mohli jít do trháku. Zaváhání Heidenreicha, který promáchl v 37. minutě při odkopu a poslal tím do úniku Matouška, ale zachránil skvělým zákrokem Bajza. Hradec ožil až na konci první půle, kdy sehrál skvělou kombinaci na pravé straně, po níž přišla střelecká pozice pro Kodeše. Jeho bombu ale Reichl vyboxoval. Na druhé straně zase Votroci přežili Bajzovo podklouznutí, po němž zakončoval fakticky do prázdné Matoušek, ale výrazně překopl branku.

Kučera zařídil srovnání, Votroky zlomil znovu Kovařík

Trenér Weber o poločase razantně sáhl do sestavy a vystřídal rovnou tři hráče. Klokani ale byli výrazně živější a měli během prvních pěti minut hned dvě tutové šance z brejkových situací. Prekop ale nejprve přestřelil, Köstl pak poslal míč vedle zadní tyče. Problémy dělal obraně hostů hlavně rychlonohý Matoušek, který na začátku 51. minuty znovu utekl, střílel však opět až na hlavní ulici.

I za hustého deště, který se před uplynutím hodiny hry spustil, se bylo na co dívat. Hradečtí výrazně zatlačili a vše vrcholilo po rohovém kopu, během nějž přišly po závaru rovnou tři střely, všechny však byly zablokované a Bohemka držela čisté konto. O něj však přišla v 67. minutě. Daniel Vašulín na levé straně podržel míč a v ideální moment jej dal pod sebe na Jakuba Kučeru, který parádní střelou překonal Reichla.

Remízový stav ale vydržel jenom do 74. minuty. Beran se na pravé straně dostal k centru, který Bajza nevyboxoval a jenom jej rukou poslal do vápna. Avšak přímo k Janu Kovaříkovi, jehož nejprve zradilo zpracování, na druhý pokus si již poradil a trefil odkrytou část branky. Hradec už pak musel hrát vabank. V emotivním závěru, kdy včetně nastavení rozdal rozhodčí Batík šest žlutých karet, se ale skóre neměnilo. Bohemians tak výhrou 2:1 prodloužili hradecké čekání na výhru na venkovním hřišti.

Ohlasy

Hodnocení Jaroslava Veselého

„Hodnotil bych to jako jedno z našich nejpovedenějších vystoupení za poslední dobu. Od začátku jsme byli lepší a vytvořili si strašně moc gólových příležitostí. Určitě byla šance na daleko větší skóre než 2:1. Nechávali jsme soupeře dýchat, udrželi jsme ho ve hře spíše zásluhou naší nemohoucnosti. Ve druhém poločase jsme měli jedinou hlušší pasáž, při které jsme inkasovali branku. V tu chvíli jsem se bál, abychom ještě utkání neprohráli. Kluci ale skvěle zareagovali, dokázali jsme odpovědět brankou. Pak už jsem cítil, že máme sílu dotáhnout to do vítězného konce. Jsem rád, že po dlouhé době tam nebyl slabý individuální výkon. Potřebovali jsme nejen výsledek, který byl primární, ale i takovýhle výkon. Naše výhra je zasloužená a věřím, že nás to nakopne.“

Hodnocení Jozefa Webera

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Mládež

Zlatí Votroci! Kategorie U12 slaví mistrovský titul

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Rozhovory

Povedené utkání! Jen škoda, že jsme Sigmě víc neodskočili, hlásí Petr Juliš