Juniorka veze výhru z Ostravy

20. 5. 2019   |   FC Hradec Králové
Hradecká juniorka v nadstavbě A Juniorské ligy vyhrála v Ostravě nad Baníkem 4:2. O výsledku rozhodla produktivita Votroků v prvním poločase, ve druhé půli ještě měli hosté tři vyložené šance, které neproměnili.
pondělí 20. 5. 2019, 13:00

FC Baník Ostrava

FC Hradec Králové

2:4
2:4

Branky: 19. Ptáček, 23. Lehnert – 11. Pokorný, 31. Da Silva, 34. Kundrt, 43. Petřík. Rozhodčí: Vojkovský – Antoníček, Dohnálek. ŽK: Vobejda. 60 diváků.

FC Baník Ostrava: Murin – Urban (46. Zajíček), Lehnert, Buchta, Krakovčík, Pak (46. Hasala), Ptáček, Russmann, Dolba, Mooc, Kubík.
FC Hradec Králové: Šeba – Kundrt, Pokorný, Locker, Gjinollari – Šedivý (80. Brůža), Černý, Vobejda, Petřík – Kropáček (77. Prouza), Da Silva.


Reportáž

Karel Krejčík měl k dispozici tři posily z A týmu, díky kterým měla hradecká juniorka výškovou převahu a mohla spoléhat na standardní situace. Po jedné z nich také šla do vedení, když se prosadil Jakub Pokorný.

Domácí dokázali během čtyř minut po dvou protiútocích skóre otočit ne svůj prospěch, pak se ale individuální akcí a střelou z hranice vápna prosadil Wesley Da Silva a bylo vyrovnáno.

Do konce poločasu přidali Hradečtí ještě dvě trefy – přesně mířil Ladislav Kundrt a po centru Davida Šedivého také Jakub Petřík.

Ve druhé půli měli domácí mírnou převahu, i tak si Votroci dokázali vypracovat tři stoprocentní šance. René Kropáček ale s brankářem přeloboval i bránu, Da Silva mířil těsně vedle a Kundrt trefil tyč.

Ohlasy

Karel Krejčík: „Do utkání jsme dobře vstoupili, pomohla nám výška a standardní situace. Pak jsme měli výpadek a domácí zápas otočili, my jsme ale byli v první půli hodně aktivní i produktivní a utekli jsme jim na 4:2. Po přestávce měli domácí mírnou převahu, ale my jsme měli zvýšit z jedné z víc než stoprocentních šancí. V bráně dostal příležitost Jarda Šeba, který v sezoně plnil roli dvojky, a zhostil se toho velmi dobře.“

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Rozhovory

Povedené utkání! Jen škoda, že jsme Sigmě víc neodskočili, hlásí Petr Juliš

Reportáž

Sebevědomý vstup do boje o Evropu, Votroci přejeli Olomouc 3:1