Juniorku proti Plzni srazil i kuriózní gól

24. 2. 2019   |   FC Hradec Králové
Na výhru na hřišti Bohemians se juniorce Votroků navázat nepodařilo. V domácím utkání podlehli Hradečtí Plzni 2:3 mimo jiné zásluhou gólu Pavla Hezoučkého, který se trefil bezmála z půlky hřiště.
19. kolo, neděle 24. 2. 2019, 11:00

FC Hradec Králové

FC Viktoria Plzeň

2:3
0:2

Branky: 90. Vobejda, 90+2. Kropáček – 8. Kepl, 28. Hezoučký, 81. Plecitý. Rozhodčí: Nenadál – Pospíšil, Vodrážka. ŽK: Vobejda – Uzlík. Diváci: 80.

FC Hradec Králové: Mach – Petřík (67. Rajnoch), Kundrt, Locker, Gjinollari – Vobejda – Brůža (46. Ptáček), Zorvan, Soukeník, Bičiště – Kropáček.
FC Viktoria Plzeň: Sváček – O. Pek, Hranáč, Míka, Svoboda – J. Pek – Vrba (72. Plecitý), Hezoučký (65. Pavlík), Uzlík (83. Řezáč), Selnar (77. Kraml) – Kepl (83. Brož).


Reportáž

Plzeňští, byť nastoupili s velmi mladou sestavou, byli od začátku lepším týmem. V 8. minutě šli do vedení díky trefě Tomáše Kepla, který se prosadil po rohovém kopu a nedůrazu v obraně domácích.

V týmu Votroků byl aktivní především Dominik Bičiště, který po úniku na levé straně připravoval šanci pro Filipa Zorvana, tomu chyběl krok nebo dva. Právě záložník z A týmu o chvíli později zkusil štěstí z dálky, ale míč proletěl nad bránou.

Do lepší střelecké pozice se na druhé straně dostal po pětadvaceti minutách Jakub Selnar, jeho rána nebyla gólová jen o malý kousek.

Na časomíře svítila 29. minuta, když několika desítkám diváků kolem hřiště náhle poklesly čelisti. V souboji uprostřed hřiště se opřel do míče Pavel Hezoučký a hradecký brankář Ondřej Mach, který tou dobou stál na hranici šestnáctky, jen bezmocně sledoval, jak ho dalekonosný odkop přeletěl a zaplul do brány. 2:0 pro hosty.

Votroky ani kuriózní gól neotřásl – a ještě do poločasu mohli vyrovnat. Nejdřív po centru z přímého volného kopu René Kropáček napálil míč zblízka do tyče, o chvíli později si Dominik Soukeník dobře naběhl na centr z levé strany, ovšem neprostřelil Dominika Sváčka.

Také ve druhé půli měli hosté navrch, s jejich šancemi, v nichž se postupně zjevili Kepl, Uzlík a Míka, si ale poradil výborný Mach. Překonal ho až deset minut před koncem Denis Plecitý, jehož první střelu zblokoval David Gjinollari, druhá už skončila v síti.

O vítězi bylo víceméně rozhodnuto, když se střelecky prosadili i domácí. Nejdřív se po rohu ve druhém zápase v řadě trefil Jan Vobejda, v nastaveném čase se ve vápně opřel do propadnutého míče Kropáček a stanovil konečné skóre na 2:3 z pohledu Hradce.

Ohlasy

Ondřej Mach:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Rozhovory

Cením si síly našeho týmu, přiznává Daniel Horák

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Mládež

Zlatí Votroci! Kategorie U12 slaví mistrovský titul