Juniorka v posledním utkání podzimu porazila Teplice 4:2

2. 12. 2018   |   FC Hradec Králové
V posledním mistrovském utkání podzimu si hradecká juniorka poradila s Teplicemi. Na umělé trávě v Malšovicích sice už v první minutě prohrávala, čtyřmi góly ale výsledek otočila a v české skupině Juniorské ligy přinejmenším dočasně vyskočila na 4. místo.
17. kolo, neděle 2. 12. 2018, 11:00

FC Hradec Králové

FK Teplice

4:2
2:1

Branky: 13. Dermendjan, 45. Finěk, 53. Bičiště, 60. Hynek – 1. Radosta, 83. Dressler (pen.). Rozhodčí: Vojkovský – Antoníček, Mojžíš. ŽK: Kropáček (HKR). 50 diváků.

FC Hradec Králové: Mach - Finěk, Kundrt, Locker, Gjinollari - Vobejda - Hynek, Soukeník (84. Petřík), Bičiště (78. Střelec) - Kropáček (89. Kocour) - Dermendjan.
FK Teplice: Blažek – Kodad, Válek, Moncevičs, Dressler - Knapík - Radosta, Švejda (68. Baftijar), Shejbal (68. Vobecký), Šimeček (46. Ondrášek) - Mustafič (75. Kormunda).


Reportáž

Teplice do utkání doslova vlétly - hned po rozehrání se hosté prokombinovali po levé straně k hradeckému vápnu, zpětná přihrávka našla Matěje Radostu a ten prostřelil Ondřeje Macha. Ze zápasu uběhlo 44 sekund a hosté vedli 1:0.

Votroci se z rychlého úderu chvíli sbírali, ale po dvanácti minutách dostali impulz. Na pěknou přihrávku středem mezi stopery si naběhl Gazar Dermendjan, přesnou střelou překonal Tomáše Blažka a bylo vyrovnáno 1:1.

Hradečtí se pak zvedli, soupeře zmáčkli a výsledkem byla série rohových kopů. Po jednom z nich se k další střele, tentokrát zhruba z deseti metrů, dostal opět Dermedjan, jenže tento jeho pokus byl příliš slabý a mířil jen doprostřed brány. Blažek míč schoval do rukavic. Když se po rohu Teplic hnal do brejku Ondřej Bičiště, k zakončení se ani nedostal - doběhl ho exhradečák Jan Shejbal a tělem ho od míče odstavil. Velké šance pak měli ještě Daniel Finěk, který z úhlu netrefil bránu, a Dermendjan, jehož hlavičku vyškrábl Blažek mimo. 

Hosté necelých deset minut před koncem poločasu zahrozili po autovém vhazování, když se dostal ke střele z bezprostřední blízkosti David Válek. Mach ale dokázal míč odvrátit na roh. Po něm zase vypálil z hranice vápna úplně volný Radosta, jenže ten zase bránu přestřelil.

V poslední minutě prvního poločasu se prosadil Finěk, který si našel centr Tomáše Hynka od rohového praporku, a hlavou poslal Hradec do vedení 2:1.

Krátce po přestávce zvýšil Bičiště, který se dostal k míči zhruba 22 metrů od brány a parádní střelou k tyči překonal Blažka. Domácí měli tou dobou výrazně navrch, Teplice přehrávali. O tři minuty později jim rozhodčí neuznal gól pro ofsajd, když si ale v šedesáté minutě naběhl Tomáš Hynek na dlouhou přihárvku za obranu, míč si prvním dotykem posunul šikovně do střelecké pozice a propálil Blažka, bylo téměř po zápase.

Závěr utkání už si Hradečtí pohlídali, drama nepřipustili ani ve chvíli, kdy v 83. minutě sudí odpískal penaltu a tu proměnil Patrik Dressler. Levý obránce hostů tak pouze upravil skóre na konečnách 4:2 pro Votroky.

Ohlasy

Karel Krejčík:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Rozhovory

Cením si síly našeho týmu, přiznává Daniel Horák

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Mládež

Zlatí Votroci! Kategorie U12 slaví mistrovský titul