998 prvoligových gólů na kontě Votroků

19. 4. 2023   |   Petr Šatalík
Fotbalisty z města pod Bílou věží čeká v sobotu významný duel. Po více než třiašedesáti letech se ve východních Čechách uskuteční prvoligové derby Hradce s Pardubicemi. Černobílí zároveň stojí před velkým milníkem své vlastní historie. V tuzemské nejvyšší soutěži dosud nasázeli 998 branek a do výjimečné tisícovky jim tak zbývají poslední dva zářezy.

Fotbalový svátek pro celé východní Čechy je na dohled. V sobotu se od 16:00 rozhoří v pardubické CFIG Areně bitva mezi domácím celkem a Votroky. Královéhradečtí vstoupí do utkání s úhlavním rivalem ze 7. příčky FORTUNA:LIGY. Jejich protivník půjde do zápasu z posledního místa soutěže. Je však dobře známo, že derby nikdy nemá favorita a rozdíly se v něm stírají.

Hradečtí se před derby přiblížili k historické metě, když v duelu s Dynamam dvakrát skórovali. Na kontě tak mají celkem 998 gólů v nejvyšší tuzemské soutěži a pouhé dvě trefy jim tak zbývají do jubilejní tisícovky vstřelených branek. Tuto hranici mohou pokořit jako 15. tým v České republice.

Nejvíce gólů dosud nasázela Sparta (5483) následovaná Slavií (5143). Před Votroky jsou také týmy, které aktuálně nejvyšší soutěž nehrají jako pražská Dukla, žižkovská Vitkorie či Kladno. Z celků, které v současné chvíli ve FORTUNA:LIZE působí, zatím na tisícovku vstřelených branek nedosáhly: Mladá Boleslav (877), České Budějovice (866), Slovácko (755) a Pardubice (107).

Zdroj: csfotbal.cz

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Reportáž

I přes fantastický výkon Zadražila Votroci jedou z Plzně s prázdnou

Rozhovory

Předvedli jsme dobrý výkon, těší Ondřeje Mihálika. Co jej po zápase mrzelo?

Aktuální zprávy

Víkendové výsledky Votroků