3. díl píseckého deníku Adama Gabriela

6. 7. 2022   |   FC Hradec Králové
Již tři dny soustředění mají za sebou fotbalisté Hradce Králové. V Písku polykají náročné tréninkové dávky, ze kterých mají později těžit v průběhu FORTUNA:LIGY. Adam Gabriel přibližuje všem příznivcům Votroků, jak svěřencům Miroslava Koubka utekla středa v jižních Čechách.

Na kondici se soustředíme každé odpoledne

„Ráno jsme začali zase klasickou snídaní, která byla skvělá, servis se tu stále drží na vysoké úrovni. Následně nás čekaly dva tréninky. Ten ranní se skládal z her, které byly ohraničeny pásmy, jenž měla za úkol nás nutit rychle posouvat balon výš pomocí kolmých přihrávek. Rovněž nás tlačila k tomu, abychom využívali rychlých přechodů, myslím si, že se to celkem dařilo,“ popisuje dopolední náplň programu Adam Gabriel.

„Následovala hra na celé hřiště, což je trénink, který se normálně vyskytuje i v průběhu sezóny v klasickém zápasovém týdnu. Poté nás čekal dobrý oběd a regenerace. Odpolední cvičení se skládalo ze dvou částí, ta první byla zaměřená na přihrávky se zakončením, druhá byla běžecká. Na kondici se soustředíme vlastně každé odpoledne, pro nás už je to jakýsi přirozený jev, se kterým počítáme,“ zmiňuje náročnou práci s fyzičkou letní akvizice Votroků.

„Tentokrát jsme běhali na hřišti, nikoliv na oválu a trochu jsme zrychlovali tempo. Už to byly sprinterské záležitosti, v podstatě výběhy se zaseknutím. Myslím, že se to začíná přibližovat tomu, co budeme chtít předvádět v zápasech. Po tomhle tréninku, kdy už jsme toho měli poměrně dost, jsme se uchýlili zpátky do našich pokojů, kde jsme se věnovali regeneraci, při níž se někdo šel smočit do řeky. Poté jsme měli večeři a ještě nás čeká druhá, která je takovou poslední tečkou našeho denního programu,“ vypráví mladý obránce.

„Jinak za mě úplně nejlepší zprávou dnešního dne bylo, že náš kondičák, Marek Mandelbaum, oslavil narozeniny. Všichni jsme mu popřáli během večeře, při níž od nás dostal malý dortík, ve kterém byla svíčka, takže myslím, že atmosféra byla aspoň z části takovou tou domácí, kdy člověk slaví v pohodlí domova. Za všechny mu přeju, aby se mu u nás líbilo a abychom zažili úspěšnou sezónu,“ doufá reprezentant do jednadvaceti let.

„Zítra bychom měli mít poslední dvoufázový blok, v pátek už by nás měl čekat pouze jeden trénink, protože se budeme připravovat na sobotu, kdy hrajeme zápas s B-týmem Sparty. Budeme pochopitelně rádi, když se zde nějací fanoušci ukážou a podpoří nás v tomto utkání,“ přibližuje nejbližší program Votroků Adam Gabriel.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Prodej vstupenek a permanentek během měsíce srpna

Rozhovory

Za náš výkon se určitě nemusíme stydět, hlásí Adam Zadražil

Aktuální zprávy

Odveta za Evropu. Do Malšovic dorazí Mladá Boleslav