11teamsports CUP 2024 se na východě Čech skvěle vydařil

dnes   |   Matouš Kosek, Petr Šatalík | Foto: Josef Štěpán
V prvním srpnovém víkendu se v Hradci a okolí představilo čtyřicet žákovských týmů v rámci mládežnického turnaje 11teamsports CUP 2024. V nabité konkurenci urvali mladí Votroci 4. místo v kategorii U12, jejich starší kolegové z U14 obsadili 9. příčku.

Mladší žáci zahájili turnaj v základní skupině, která hrála v Opatovicích nad Labem. Jedinou porážku jim zde uštědřili pozdější vítězové turnaje z týmu FC Petržalka. Ve finálové zlaté skupině si na své konto připsali čtrnáct bodů za čtyři výhry, dvě remízy a jedinou porážku. V konečném pořadí si svými výkony vysloužili místo těsně pod stupněm vítězů. Pohár pro vítěze putuje na Slovensko díky FC Petržalka, stříbrem byli ověnčeni žáci Zbrojovky Brno a bronz si odváží hráči trnavského Spartaku.

Vedle týmových úspěchů byly vyhlášeny i individuální ceny. Jedna z nich putovala do kabiny Votroků. Hradecký Ondřej Zaňka byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje mladších žáků. Nejlepším střelcem se stal Patrik Lukačka z trnavského Spartaku a cenu pro nejlepšího hráče si odnesl Sebastian Mónoši z FC Petržalka.

Starší žáci, kteří se v základní skupině představili na Háječku, kde obsadili bronzovou pozici. Tento výsledek je posunul do stříbrné skupiny o konečné umístění, ve které bojovali o 7. místo. I zde skončili třetí a v celkovém součtu tak dosáhli na 9. příčku s vyrovnanou bilancí z obou skupin, kdy se v pěti případech radovali z vítězství a pětkrát odcházeli ze zápasu jako poražení.

Zlaté medaile si v této kategorii na krk pověsili hráči pražské Sparty, druzí byli zástupci trnavského Spartaku a na stupních vítězů je doplnili hráči FC Petržalka. Hodnocení gólmanů vyhrál Denis Máša z FC Zbrojovka Brno, korunu pro krále střelců získal Daniel Dunaj z FC Baník Ostrava a hráčem turnaje se stal Filip Skuhravý z vítězného celku AC Sparta Praha. 

Hlavním partnerem turnaje byla firma 11teamsports, které patří velký dík za to, že se celá akce mohla na východě Čech uskutečnit. Poděkování rovněž patří statutárnímu městu Hradec Králové a firmě Dostál s.r.o. Turnaj se báječně vydařil a řada účastníků se už nyní těší na další ročník.

Kompletní výsledky kategorie U14 najdete na této stránce.

Kompletní výsledky kategorie U12 najdete na této stránce.

Celý turnaj hodnotí Ondřej Trojna. Dvoudenní maraton je za námi, za víkend jsme v obou kategoriích mohli vidět přes dvě stovky zápasů, což je pořádná porce. Celkovým vítězem se ve starší kategorii stala pražská Sparta, která ve zlaté skupině rozhodla o svém prvenství v posledním zápase. Mladší kategorii ovládli o jeden bodík kluci z Petržalky. Za organizační tým bych chtěl poděkovat všem mým spolupracovníkům, delegovaným rozhodčím a také činovníkům fotbalových areálů, ve kterých se turnaj uskutečnil. Všichni odvedli skvělou práci. Velké dík patří všem partnerům, kteří se podíleli na uspořádání tohoto mezinárodního turnaje, který se báječně vydařil,usmívá se hlavní organizátor 11teamsports CUPu.

Vystoupení svých svěřenců hodnotí Patrik Linhart. „Ve dnech 3. a 4. srpna jsme se zúčastnili kvalitně obsazeného turnaje 11teamsports CUP 2024. Pro nás to byla zajímavá konfrontace s domácími i zahraničními týmy. Herně se nám turnaj povedl, hlavně druhý hrací den jsme ve zlaté skupině vyhráli všechny čtyři utkání a do posledního zápasu jsme bojovali o nejvyšší příčky. Nakonec z toho bylo krásné 4. místo, za zmínku stojí náš brankář Ondřej Zaňka, který dostal ocenění pro nejlepšího gólmana turnaje,“ usmívá se trenér Votroků v kategorii U12.

Turnaj hodnotí také Jan Štohanzl. „Celkově jsem s turnajem z naší strany spokojený. Kluci se snažili hrát to, co po nich chceme, kombinace se jim dařila, v řadě utkání jsme si vypracovali spoustu šancí. V tomto ohledu tedy spokojenost, určitě je pozitivní, že jsme celý turnaj odehráli bez zranění, protože jsme následně okamžitě odjížděli na soustředění. Tomuto účelu jsme přizpůsobili i minutáž, kterou kluci dostali. První den turnaje byl z naší strany herně lepší, ve druhém dni jsme také obstáli,“ hlásí trenér hradecké kategorie U14.

Akci si pochvaluje také trenér vítězů v kategorii U14. „Již tradiční turnaj v Hradci Králové je pro nás příležitostí, kdy po soustředění během víkendu prostřídáme všechny hráče a můžeme je vidět v několika kvalitních utkáních. Letos jsme poprvé zavítali do Dohalic, kde o nás bylo skvěle postaráno, tak jak tomu bylo i v jiných destinacích v minulých letech. Nakonec jsme se mohli radovat z celkového vítězství, což byla třešnička na dortu k jinak celkem slušným výkonům, kterými jsme se na turnaji prezentovali,“ pochvaluje si kouč Sparty U14 – Tomáš Kabelák.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Mládež

11teamsports CUP 2024 se na východě Čech skvěle vydařil

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na utkání s pražskou Duklou zahájen

Historie

Votroci před rokem pokřtili novou arénu