V přípravě stále bez porážky! Votroci přehráli Vyškov 3:1

28. 6. 2023   |   Tomáš Kalas
Poprvé v přípravě se hradečtí fotbalisté představili v domovském městě. Na Bavlně přivítali druholigový Vyškov, který sahal po první lize v neúspěšné baráži. Před sympatickou návštěvou vedli Votroci od osmé minuty, kdy se prosadila nová akvizice Petr Juliš. Přestože se Moravané dostali v 84. minutě na dostřel po gólu Metsoka, definitivní podobu výsledku dal z penalty v 88. minutě Jakub Rada.
středa 28. 6. 2023, 17:00

FC Hradec Králové

MFK Vyškov

3:1
1:0

Branky: 8. Juliš, 73. Čech, 88. Rada (pen.) – 84. Metsoko.
Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Matoušek.
Žluté karty: 79. Leibl.

FC Hradec Králové:

Vízek (46. Bajza) – Čech (76. Baloun), Juliš (46. Vašulín), Klíma, Kodeš, Krejčí (42. Horák), Kučera (46. Rada), Pilař (46. Pudhorocký), Smrž (76. Hlaváč), Ševčík (67. Leibl), Šašinka (67. Juliš).

MFK Vyškov:

Borek – Ilko (46. Němeček), Sampson, Štěpánek, Oulehla – Sulejman, Jaroš – Krška (46. Jambor), Vintr, Grant – Diallo (46. Metsoko).



Reportáž

Brzké vedení Hradce, premiérově se trefil Juliš

Hradec v příjemném odpoledni začal jako aktivnější tým a už v 8. minutě mu to vyneslo vedoucí branku. Rychlá rozehrávka faulu na polovině zaskočila vyškovské obránce, před Šašinkou se otevřel prostor a nová akvizice Hradce toho využila. Z levé strany následně poslala centr na malé vápno, kde byl jako první Petr Juliš a Borkovi nedal prakticky žádnou šanci.

Hostujícímu celku, který ještě před necelým měsícem bojoval o prvoligovou účast, bylo úzko i v 17. minutě. Oulehla totiž při zpracování podklouzl a napadající Juliš vedl přečíslení, které řešil střelou do brankáře. Odražený míč ale sebral Pilař a dával jej mimo Borkův dosah, Vyškov však zachránil Sampson, který merunu zastavil na brankové čáře.

Plejáda příležitostí pokračovala i nadále a slušně zaplněný stadion na Bavlně viděl další dva góly Votroků. V obou případech ale padly z ofsajdu, a tak nemohly být uznány. Vyškovští zahrozili až v závěru poločasu, kdy se do brejkové situace dostal Krška, byl ale včas dostižen a jeho zakončení zablokováno.

Snížení Vyškova a proměněná penalta kapitána

Do druhého poločasu vstoupily oba celky s obměněnou sestavou, a sotva někteří diváci usedali na sedačky, mohlo to být 2:0. Horák po necelé minutě připravil parádním centrem gólovou situaci pro Vašulína, který ale sám na malém vápně selhal. Aktivní hra domácích pokračovala i nadále, po hodině hry byl blízko brance Rada, zakončení mu ale čistým skluzem zhatil Štěpánek.

Hned o dvě minuty později Votroci zrychlili hru díky vyhranému Kučerově souboji a bylo to tři na dva, přičemž Horák dával do finální fáze Vašulínovi, jenž byl sám před brankou. Ani v tomto případě však vedení Hradce nenavýšil. Krátce poté mohlo být srovnáno, Štěpánek nouzovým odkopem parádně našel Granta, který využil lehkého zaváhání obránců a z ostrého úhlu zakončoval za již překonaného Bajzu, od gólu ale uchránil domácí skvělým obranným zákrokem Čech.

Odskočit se Východočechům povedlo až v 73. minutě. Ve vzduchu byl po rohovém kopu nejvýše Vašulín a blokovaný pokus dorážel František Čech. Míč nakonec podél tyče proskákal za čáru a vypadalo to, že černobílí míří za vítězstvím. Vyškov však nedal nic zadarmo a v 84. minutě snížil. Na vině byla nedůrazná přihrávka Leibla na Bajzu, kterou vytušil Metsoko, jenž šel sám na branku. Se štěstím domácího brankáře překonal a vypadalo to na otevřený závěr. 

Leibl však následně svou chybu napravil, když se po standardní situaci nechal ve vápně soupeře faulovat Grantem, za což sudí Starý nemilosrdně nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil Jakub Rada. Nabídnutou příležitost zužitkoval suverénně a Votroci pokračují přípravou bez porážky, Vyškov porazili 3:1 a zapsali tak své druhé vítězství v ročníku.

Ohlasy

Hodnocení Jozefa Webera

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Rozhovory

Cením si síly našeho týmu, přiznává Daniel Horák

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Mládež

Zlatí Votroci! Kategorie U12 slaví mistrovský titul