60 LET OD TITULU: Retrodresy pro Sport Hradec Cup

6. 5. 2020   |   FC Hradec Králové
Letos slavíme 60 let od sezony 1959/1960, v níž Votroci jako první klub mimo Prahu a Bratislavu a dosud jako jediný nováček získali mistrovský titul. Toto výročí připomeneme i zápasem v retrodresech, které následně věnujeme do aukce nadačního fondu Sport Hradec Cup.

Památeční dresy odkazují na ty, které si Spartak Hradec Králové nechal ušít na zápasy své premiérové účasti v Poháru mistrů evropských zemí – Votroci v nich v sezoně po zisku titulu nastoupili proti Barceloně. Rozdíl je pouze v materiálu, který odpovídá současným požadavkům na dresy, a v tom, že verze pro rok 2020 je s krátkým rukávem. „Naším plánem bylo, že v nich odehrajeme utkání 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Zbrojovce Brno, ale k tomu z důvodu koronavirové epidemie nemohlo dojít,“ říká tiskový mluvčí klubu Michal Petrák. „Výročí si tak připomeneme později – při nějakém domácím zápase s diváky.“

Hrané dresy následně klub věnuje do aukce nadačnímu fondu Sport Hradec Cup, se kterým dlouhodobě spolupracuje.

Na týmové fotografii ze sezony 1960/1961 stojí zleva: František Malík, Bedřich Šonka, Milouš Kvaček, Zdeněk Pičman, Jiří Černý, Jiří Hledík. Sedí zleva: Jiří Kománek, Zdeněk Krejčí, Jindřich Jindra, Ladislav Pokorný, Jozef Buránský.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Votroci hledají brigádníky do fanzóny i nového maskota

Aktuální zprávy

Prodej vstupenek a permanentek během měsíce srpna

Aktuální zprávy

Odveta za Evropu. Do Malšovic dorazí Mladá Boleslav