MOL Cup: Votroci rozhodli o postupu ve druhé půli

4. 9. 2019   |   FC Hradec Králové
Fotbalisté Hradce Králové si ve 2. kole MOL Cupu poradili s účastníkem ČFL. Vítězství se však nerodilo lehce, nadšeně hrající Admira šla do vedení v prvním poločase, kdy se trefil Majer. Hradeckým se podařil ve druhé půli během tří minut dokonalý obrat, o branky se zasloužil Urma a střídající Rajnoch.
2. kolo, středa 4. 9. 2019, 17:00

FK Admira Praha

FC Hradec Králové

1:2
1:0

Branky: 19. Majer – 67. Urma, 70. Rajnoch. Rozhodčí: Hocek – Blažej, Hock. ŽK: 25. Hudec, 67. Vosický, 67. Eliáš – 84. Urma, 90+3. Martinec. Počet diváků: 345.

FK Admira Praha: Cingel – Herc, Hudec, Fric, Mošna (59. Čácha), Vosický, Majer (80. Martinic), Douděra (66. Michálek), Eliáš, Zahálka, Radimský.
FC Hradec Králové: Vízek - Kopečný, Kvída, Zbrožek, Urma - Jukl, Soukeník - Černý (46. Samko), Doležal (71. Leibl), Procházka (56. Rajnoch) - Martinec.


Reportáž

První střelu utkání si připsal Daniel Procházka, když pálil z otočky, nicméně trefil pouze obránce před sebou. Z následujícího rohového kopu se Votroci neprosadili. O pár chvil později se osmělili i domácí, nebezpečně hlavičkoval Douděra, kulatý nesmysl zamířil těsně vedle pravé tyče. Nebojácnost se Admiře vyplatila v 17. minutě, když Majer uklidil centr z pravé strany přesně k levé tyči, brankář Patrik Vízek se natahoval marně a Pražané šli překvapivě do vedení, 0:1.

A mohlo být ještě hůř. Hned vzápětí se individuálně prosadil Marek Radimský, s přízemní střelou měl gólman Vízek plné ruce práce. To bylo další varování pro Votroky. Hradečtí začali pořádně přitápět až ve druhé části prvního poločasu. Nejprve po hezké akci zakončoval z hranice vápna Jukl, domácí brankář zasahovat nemusel. Otto Urma zase pálil prudce vedle levé tyče. Do pokutového území Admiry létal jeden nebezpečný centr za druhým, ale Votrokům vždy chyběl kousek k úspěšnému zakončení. Několikrát byl velmi blízko kapitán Jakub Martinec.

Na kobyliském stadionu Na Pecích sledovalo necelých 400 diváků vlažný úvod druhého dějství, kdy na obou stranách chyběla větší přesnost a jistota v rozehrávce. Admira byla hluboce zatažená a obětavě bránila těsné vedení. V 63. minutě byl přeci jen Hradec blízko vyrovnání, nejprve střílel Doležal, následně dorážel střídající Marek Rajnoch. Na vyrovnací branku si museli Votroci počkat až do 67. minuty, kdy využil závaru před domácí svatyní Otto Urma a propálil Cingela, 1:1.

O tři minuty později dokonali svěřenci kouče Zdenka Frťaly bleskový obrat, když zpoza šestnáctky mířil přesně Marek Rajnoch, 1:2. Fotbalistům Admiry pomalu docházeli síly a převaha na hřišti byla čím dál znatelnější. Dominik Cingel musel několikrát pohotově zasáhnout, jako například při zakončení Jakuba Martince.

Další pohlednou akci Hradce mohl úspěšně využít Miloš Kopečný, jeho pokus by však v poslední možnou chvíli sražen mimo. V závěru se Admira snažila tlačit do útoku, ale Hradec si své vápno zkušeně ubránil. Ve 3. kole MOL Cupu pocestují Votroci do Vítkovic, kde poměří síly s Baníkem Ostrava.

Ohlasy

Ondřej Prášil: 

Otto Urma: 

Marek Rajnoch:

Fotogalerie

www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz
Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Moderní kamerový systém dohlíží na bezpečnost v Malšovické aréně

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín