2. MÍSTO na Ondrášovka CUP

9. 5. 2019   |   u13
O víkendu 4.5. - 5.5. 2019 proběhl v Roudnici nad Labem finálový turnaj Ondrášovka CUP pro kategorii U13.

Do finálového turnaje se probojovalo 24 mužstev, která byla rozdělena do 4 skupin po 6 týmech. Počet hráčů 7+1, hráno dle pravidel mladších žáků 1x20 minut.

Sestava FC HK: Novotný - Zámečník, Novák, Halama, Pšenička, Polák, Kolín, Rejman, Kijonka, Malý, Žalud, Kuřátko, Kulič, Sejkora

Rozhovor: ZDE

Zápasy v základní skupině (sobota 4.5. 2019):

FC Hradec Králové - FC Sellier&Bellot Vlašim 0:0

FC Hradec Králové - FC Šumperk 3:0

FC Hradec Králové - SK Dynamo České Budějovice 3:2

FC Hradec Králové - FC Vysočina Jihlava 3:1

FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 1:1

Postup z 1 . místa ve skupině mezi 8 nejlepších týmů.

Zápasy ve zlaté skupině (neděle 5.5. 2019):

FC Hradec Králové - MFK Karviná 2:1

FC Hradec Králové - SFC Opava 1:0

FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 1:0

FC Hradec Králové - AC Sparta Praha 0:3

FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko 0:0

FC Hradec Králové - FK Třinec 2:0


Konečné umístění:

1. AC Sparta Praha

2. FC Hradec Králové

3. 1. FC Slovácko

Hodnocení: Turnaj se dá hodnotit jako velké zadostiučinění. Troufám si tvrdit, že opět rozhodovalo první utkání, které bylo z naší strany značně nervózní. Kluci nevěděli, co od zápasu čekat (i díky nedávné zkušenosti a prohře s Vlašimí v mistrovském zápase). V dalších zápasech základní skupině jsme předvedli povedené výkony, především otočení zápasu s Budějovicemi ze stavu 0:2 na 3:2 byl opravdovou ukázkou síly a kvality našeho týmu! Základní skupinu se nám podařilo vyhrát a do finálové skupiny si přenést 3 body za výhru s Dynamem České Budějovice.

Finálovou skupinu jsme začali výhrou v bojovném zápase proti Karviné, kdy jsme si utkání sami zkomplikovali. V druhém utkání proti Opavě jsme zcela zaslouženě zvítězili, snad jen škoda, že jsme konto soupeře nezatížili více vstřelenými brankami. Třetí utkání a nás čekal velice kvalitní tým Bohemky. Zápas měl vysoké tempo a šance se střídaly na obou stranách. My jsme si přece jenom vypracovali více vyložených šancí, střelu Kolína do opuštěné branky na poslední chvíli vyrazil brankář a šanci Kuliče vykopával obránce na brankové čáře. Nakonec rozhodla povedené střela Kuliče v posledních minutách. V pořadí čtvrté utkání ve zlaté skupině a soupeř z kategorie nejtěžších - AC Sparta Praha. Bohužel utkání nám od první do poslední minuty nevyšlo a Sparta zcela zaslouženě vyhrála a osamostatnila se v čele turnaje. Kluci se nevzdávali a se Slováckem jsme předvedli poctivou hru z obrany, ale troufám si tvrdit, že naše rychlé brejky soupeře silně pozlobily. Do posledního utkání jsme šli v plném odhodlání utkání zvládnout ,soupeře jsme k ničemu nepustili a vyhráli 2:0.

Ať chceme nebo ne, tento turnaj je v širší společnosti brán prestižně a kluci si po 6 letech, kdy tímto turnajem procházejí, tu medaili zasloužili jako nikdo jiný. Věřím, že jim to nalije novou energii se zlepšovat, pracovat na sobě, protože v budoucích letech právě poctivost, přístup a cílevědomost bude rozhodovat. Ukázalo se, že i když někteří tento tým odepisují, stále máme co nabídnout, jen ze sebe musíme vydat maximum. Závěrem bych chtěl poděkovat všem kolegům, kteří se o kluky starají nebo starali, tento úspěch patří i jim! Rodiče díky, především Vaše podpora hnala celý tým za tou vytouženou medailí! 

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Hradec kontra Boleslav. Votroci se poměří s dalším pohárovým zástupcem

Reportáž

Generálka se obešla bez branek. Rezerva s Hostouní uhrála remízu

Aktuální zprávy

Votroci hledají brigádníky do fanzóny i nového maskota