Proti béčku Sparty se hned dvakrát prosadil Vašulín

17. 2. 2021   |   FC Hradec Králové
V dalším přípravném utkání změřili Votroci síly s rezervou Sparty. Od prvních minut byl Hradec o něco aktivnějším celkem a zaslouženě šel již ve 14. minutě do vedení. Po rohovém kopu se trefil Daniel Vašulín. I druhou branku zařídil dvaadvacetiletý forvard, stalo se tak v 63. minutě, kdy chladnokrevně zakončil samostatný únik. Fotbalisté Hradce Králové dosáhli na vítězství 2:0.
přát., středa 17. 2. 2021, 11:00

FC Hradec Králové

AC Sparta Praha B

2:0
1:0

Branky: 14. a 63. Vašulín. Hlavní rozhodčí: Václav Ježek. ŽK: 87. Samko.

FC Hradec Králové:

Vízek (46. Reichl) – Vučić, Čech (46. Kateřiňák), Kodeš (63. Leibl), Urma (63. Soukeník) – Donát, Rada (63. Novotný) – Prekop, Dvořák (70. Samko), Vlkanova (63. Záviška) – Vašulín (63. Egbewole).

AC Sparta Praha B:

Kotek – Chervak, Panák, Gelašvili, Dudl, Okeke, Konopásek, Dao, Sejk, Ryneš, Ch. Frýdek. Střídali: Tvaroh, Jonáš, Flak, Gabriel, Benada.



Reportáž

Hned v úvodu středečního utkání mohli jít Votroci do vedení, po centru Pavla Dvořáka nedokázal trefit míč ani Vašulín, ani Vlkanova. V 11. minutě se Erik Prekop propracoval na pravé straně před vápno a jeho pokus skončil kousek vedle. O pár chvil později zkusil své štěstí i Otto Urma, tuto střelu z úhlu brankář Kotek vyrazil na rohový kop. Vzápětí se již Votroci prosadili. Stalo se tak ve 14. minutě po dalším rohovém kopu, nejlépe se v pokutovém území Sparty zorientoval Daniel Vašulín a bylo to 1:0.

Pak se do hry více dostala i rezerva Sparty, z voleje pálil Sejk, brankář Vízek pohotově zasáhl. Krásný střelecký pokus si připsal také Pavel Dvořák, gólman Kotek vyškrábl nad břevno. Hradečtí mohli přidat druhý zásah po šanci Erika Prekopa, který se z rychlého protiútoku ocitl za obranou Pražanů, ale jeho oblouček skončil až za hostující brankou.

V závěru první půle nebezpečně hlavičkoval Dao po nabídce z pravé strany a na druhé straně ještě mohl uspět Daniel Vašulín, ale na přízemní centr Miloše Vučiće nedosáhl o centimetry.

Béčko Sparty se muselo bránit i na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky, tentokrát vyslal pohlednou střelu Otto Urma, následně dorážel Vašulín, hosté se ubránili. Hradec se z druhého gólu radoval v 63. minutě. Samostatný nájezd zkušeně proměnil Daniel Vašulín, 2:0.

Sparťanská rezerva následně hodně přidala a častěji kombinovala na polovině domácích. Důkazem byla například prudká rána Ryneše ze 70. minuty, jež zamířila jen těsně nad břevno. V závěru Votroci dobře napadali, úspěšně pokrývali území a s přehledem si došli pro dvoubrankové vítězství.

Ohlasy

Ondřej Prášil:

Otto Urma:

Fotogalerie

fchk.cz fchk.cz fchk.cz fchk.cz fchk.cz
Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar