Mladí Votroci remizovali s Táborskem

13. 1. 2021   |   FC Hradec Králové
Votroci vstoupili do zimní Tipsport ligy remízou 1:1 proti FC MAS Táborsko. K úvodnímu utkání v Horních Počernicích neodcestovali zkušení členové kádru A týmu, prostor dostali mladíci a hráči na testech. Jeden z nich, Rostislav Baďura, vstřelil vyrovnávací gól.
přát., středa 13. 1. 2021, 10:30

FC Hradec Králové

FC Silon Táborsko

1:1
0:1

Branky: 76. Baďura – 2. Zezula. Rozhodčí: Dorušák – Horák, Antoníček. ŽK: 58. Leibl – 55. R. Nielsen, 84. Kristaps, 90+2. Penc.

FC Hradec Králové:

Mach – Mahr, Čech, Král (46. Leibl), Novotný – Kodeš (46. Soukeník), Samko (46. Kosař) – Záviška (60. Baďura), Kejř, Doležal (46. Zaradny) – Vašulín (46. Prekop).

FC Silon Táborsko:

Slávik – Zezula, Navrátil, Pavlík, Zeronik, Janošík, R. Nielsen, B. Nielsen, Dybala, Icha, Boula. Náhradníci: Zadražil – Penc, Minkevičs, Holiš, Plachý, Kader, Pinc, Vozihnoj, Čapek, Kristaps, Morales.



Reportáž

Do zápasu na umělé trávě v Horních Počernicích vstoupili lépe Jihočeši. Byli pohyblivější, agresivnější, a už po minutě a několika sekundách se dostali do vedení. Několik chyb Votroků v defenzivě potrestal Josef Zezula.

Krátce nato mohlo být vyrovnáno, ale Jan Záviška svůj samostatný únik na bránu zakončil střelou pouze do brankáře Mateje Slávika. Hradečtí postupně pohyb i kombinaci zlepšili, několik brejků hostů jejich obrana vyřešila. Ve 22. minutě mohl vyrovnat Petr Kodeš, odražený míč ale z nějakých dvaadvaceti metrů poslal kousek nad břevno. Po půlhodině v tísni mezi obránci zase nedokázal protlačit balon do brány z malého vápna Daniel Vašulín. Deset minut před pauzou se Táborští radovali z druhého gólu, ale sudí jejich trefu odvolal po konzultaci s VAR kvůli faulu na Kodeše.

Ve druhém poločase udrželi Votroci územní převahu a blízko ke gólu měl ve 49. minutě Erik Prekop po centru Filipa Novotného. Bránu však z malého vápna těsně minul. V 65. minutě zase podržel Votroky Ondřej Mach skvělým zákrokem proti hlavičce z bezprostřední blízkosti.

Necelých dvacet minut dohrávali Hradečtí v deseti, kvůli zranění musel odstoupit Jakub Kosař. A paradoxně ještě zlepšili pohyb, za což byli odměněni pěknou akcí v 76. minutě. Na jejím konci byl Rostislav Baďura, který se prosmýkl kolem posledního obránce a z úhlu prostřelil Adama Zadražila. Vyrovnal tak na konečných 1:1.

Ohlasy

Zdenko Frťala:

Marek Kejř:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky