Votroci v první přípravě podlehli Plzni

9. 1. 2021   |   FC Hradec Králové
V prvním utkání zimní přípravy Votroci změřili síly s Viktorií Plzeň, které duel v Luční ulici sloužil jako generálka na jarní část nejvyšší soutěže. Západočeši zvítězili 5:2, hradecké góly si připsali Pavel Dvořák z penalty a Filip Novotný.
přát., sobota 9. 1. 2021, 15:00

FC Viktoria Plzeň

FC Hradec Králové

5:2
3:0

Branky: 10. Kaša, 33. Ondrášek, 39. a 49. Šulc, 80. Matějka – 62. z pen. Dvořák, 79. Novotný. Rozhodčí: Hrubeš.

FC Viktoria Plzeň:

Hruška (46. Staněk) – Limberský (46. Koželuh), Kaša, Brabec (46. Hejda), Kovařík – Bucha, Kalvach – Kayamba (63. Hořava), Šulc, Mihálik – Ondrášek (63. Matějka).

FC Hradec Králové:

Ottmar (46. Mach) – Čech, Leibl, Král (46. Kosař), Urma (34. Novotný) – Kodeš (63. Doležal), Soukeník – Zaradny (46. Záviška), Dvořák (63. Samko), Vlkanova (63. Baďura) – Prekop (46. Vašulín).



Reportáž

Celý zápas se nesl v relativně podobném duchu – Plzeň držela míč, útočila, Votroci se bránili. Rozdílná fáze přípravy byla znát. V 10. minutě se po centru z pravé strany vznesl ve vápně hostů nejvýš Filip Kaša a hlavičkou o zem otevřel skóre. 1:0.

Viktoria první poločas kontrolovala, nebezpečná byla hlavně po své pravé straně. Odtamtud dostal míč do hradecké šestnáctky po půlhodině David Limberský, po šanci doslova skočil Zdeněk Ondrášek a zvýšil na 2:0. Třetí trefu domácích přidal po nepovedeném odkopu hradecké obrany a kombinaci s Ondráškem Pavel Šulc. Votroci v prvním poločase zaměstnali Aleše Hrušku v plzeňské bráně výrazně jednou díky hlavičce Pavla Dvořáka, kterou gólman zastavil pohotovým skokem k tyči.

Brzy po přestávce domácí své vedení navýšili a opět v tom měl prsty aktivní Šulc, který v krkolomné pozici dotlačil míč za Ondřeje Macha.

Ve druhé půli Votroci obraz hry o něco více vyrovnali, k nebezpečné ráně se dostal Dominik Soukeník, po hodině hry domácí faulovali ve vápně Daniela Vašulína a nařízenou penaltu proměnil Dvořák. 1:4 z pohledu Hradce.

Na rozdíl dvou gólů snížil necelou čtvrthodinu před koncem Filip Novotný, který prostřelil Jindřicha Staňka po hezké akci Dennyho Samka a Jana Závišky. Domácí ale drama nepřipustili – míč, který poskakoval v hradeckém vápně, napálil do brány Lukáš Matějka a stanovil konečné skóre na 5:2.

Ohlasy

Ondřej Prášil:

Dominik Soukeník:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků