O výhře nad Vlašimí rozhodl Adam Vlkanova

25. 6. 2020   |   FC Hradec Králové
V rámci 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavítali do Hradce Králové fotbalisté Vlašimi. Po celý průběh utkání byl Hradec aktivnějším celkem. Jedinou branku zařídil v prvním poločase Adam Vlkanova. Největší šance na zvýšení vedení měl ve druhé půli Filip Firbacher. Hosté hrozili především po rychlých protiútocích, které vyřešil povedeným výkonem gólman Patrik Vízek.
26. kolo, čtvrtek 25. 6. 2020, 17:00

FC Hradec Králové

FC Sellier&Bellot Vlašim

1:0
1:0

Branka: 29. Vlkanova. Rozhodčí: Hocek – Kubr, Vaňkát. ŽK: 58. Král, 82. Zbrožek – 15. Blecha, 76. Průcha, 81. Vrána.

FC Hradec Králové:

Vízek – Donát, Čech, Král (66. Frýdek) - Jukl – Zbrožek, Kateřiňák (46. Samko), Rada (62. Soukeník), Urma – Prekop (62. Firbacher), Vlkanova (86. Procházka).

FC Sellier&Bellot Vlašim:

Bačkovský – Kadlec, Breda, Štochl, Hašek – Svoboda, Janda (46. Vrána), Záviška (65. Fotr), Blecha – Dias (77. Vedral), Průcha.



Reportáž

První zajímavou možnost měl na svědomí hostující Blecha, avšak jeho pokus minul branku Patrika Vízka. Poté se do hry dostali i Votroci. Nejprve nikdo nedokázal naskočit na povedený centr Erika Prekopa. Toho o pár chvil později vybídl k zakončení Urma, leč slovenský útočník hlavičkoval vedle. Pak se blýskl i Adam Vlkanova, když se protáhl po pravé straně velkého vápna, avšak jeho přihrávka byla sražena vlašimskou obranou.

Hezkou střelou se prezentoval také Jakub Rada, ale opět sražena na rohový kop. Ve 26. minutě byla k vidění velká příležitost Vlašimi. Ze závaru před malým vápnem střílel Záviška, gólman Vízek musel vytáhnout pohotový zákrok. O tři minuty později se diváci na Všesportovním stadionu v Malšovicích dočkali. Balon propadl na zadní tyč, kde číhal Adam Vlkanova a prudkou ranou o břevno propálil Bačkovského, 1:0. Pro pětadvacetiletého tahouna Votroků to byla již dvanáctá branka v letošním ročníku.

Otto Urma zkusil své štěstí ve 33. minutě, ale chyběla větší přesnost. Po přímém kopu nedokázal v dobré pozici zkrotit skákavý míč Erik Prekop. V samotném závěru první pětačtyřicetiminutovky zahrozili i Středočeši. Nebezpečně pálil Dias a těsně vedle pravé tyče hlavičkoval Štochl.

Na začátku druhé půle poslal Zbrožek střílený centr na nabíhajícího Prekopa, tomu gólovou radost překazil jeden z hostujících obránců, který míč nasměroval na rohový kop. Z něj se už svěřenci kouče Zdenka Frťaly prosadit nedokázali. K vidění byly i dvě možnosti na druhé straně. Nejprve neuspěl Záviška, pak neprostřelil obranný val Votroků Dias.

V 60. minutě se dostal za obranu Adam Vlkanova, který z šestnácti metrů přestřelil. Na dvoubrankové vedení mohl zvýšit střídající Filip Firbacher, ovšem zcela osamocený mířil vysoko nad. To byla velká škoda! 

Hradečtí fotbalisté si zkušeně hlídali těsné vedení, navíc podnikali rychlé protiútoky. K nejaktivnějším domácím patřil Christian Frýdek, Denny Samko a samozřejmě Adam Vlkanova. V samotném závěru si vypracoval ještě jednu tutovku Firbacher, ale branka už z toho žádná nebyla. Mrzet to nikoho nemuselo, protože nejdůležitější je, že černobílí získávají tři body.

Ohlasy

Zdenko Frťala:

Adam Vlkanova:

Filip Firbacher:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků