Zdenko Frťala: Chceme kontrolovat hru

14. 2. 2020   |   FC Hradec Králové
Votroci v sobotu změří síly s týmem Loko Vltavín. Podruhé v přípravě narazí na soupeře z ČFL a chtějí proti němu prokázat svou kvalitu. „Doufám, že budeme kontrolovat hru a přistoupíme důsledněji k těm věcem, za které jsme v minulých zápasech byli trestaní,“ klade svému mužstvu cíl Zdenko Frťala.

Votroci zatím v zimní přípravě vyzývali převážně soupeře z vyšších soutěží (FK Mladá Boleslav a Slask Wroclaw), případně z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY (FK Varnsdorf, Dukla Praha). Po béčku Sparty se podruhé potkají s protivníkem z ČFL. Tato skladba sparingpartnerů má svůj záměr. „Jestli se chceme bavit o lize, jako že chceme, musíme si nastavit vyšší měřítko. Mělo by to pro nás být ukazatelem toho, jak na tom jsme,“ vysvětluje hlavní trenér Zdenko Frťala.

Zejména poslední dvě utkání proti Slasku a Dukle odhalily Votrokům, jak se nevyplácí chyby v defenzivě – soupeři je nekompromisně trestali. Obranné nedostatky tak byly častým tématem videorozborů. „Musíme si to ukázat a bavit se o tom, protože chyby se opakují. Zdůrazňuju klukům, že když udělá chybu obránce, hrozí to gólem. Když ji udělá útočník nebo záložník, pořád se to dá napravit. Dělali jsme ale takové chyby, u kterých gólu zabránit nešlo. Dětské chyby,“ zamračí se Frťala.

Proti papírově slabšímu soupeři se Votroci chtějí podobných přešlapů vyvarovat. „Doufám, že budeme kontrolovat hru a přistoupíme důsledněji k těm věcem, za které jsme v minulých zápasech byli trestaní. V soutěži by nás to hrozně mrzelo. Ono nás to tedy mrzí i teď, ale zaplaťpánbůh se ještě nehraje o body,“ říká hradecký hlavní kouč.

Utkání proti Vltavínu je pro Votroky zároveň šancí připsat si první výhru v zimní přípravě. V té mají zatím dvě remízy a tři porážky. „Člověk to v sobě nosí. Každé vítězství tě posílí, dodá ti sebevědomí. Každá chyba tě na určitý čas srazí... Sebevědomí bychom měli získávat, nebát se hrát fotbal, nebýt alibističtí,“ vypočítává Frťala. Výsledky v přípravě zároveň na druhou stranu nepřeceňuje – v minulé sezoně Votroci své zimní soupeře válcovali, ale vstup do jara pak výsledkově tak dobrý nebyl. „Nemůže nás uklidňovat ani to, kdybychom byli v přípravě úspěšní, nemůže nás ani srážet to, kdybychom nebyli. Zažil jsem, že jsme v přípravě neprohráli, a pak se soutěž nevyvíjela podle našich představ,“ usmívá se trenér.

Ten do utkání proti Vltavínu nemůže nasadit dlouhodobé rekonvalescenty Jiřího Kateřiňáka a Daniela Procházku, k nim přibyl i smolař Jakub Šípek. Útočník z obou posledních příprav musel odstoupit se zraněním, naposledy kvůli pohmožděnému kotníku. „Bohužel se zranil sám, ale snad to nebude nic vážného. Dostal ortézu, ale od příštího týdne by se měl zapojit do tréninku,“ informuje o jeho zdravotním stavu Frťala.

Zápas proti FK Loko Vltavín začne v sobotu 15. 2. v pravé poledne, o dvě hodiny dříve bude na umělé trávě Malšovického stadionu B tým hostit MFK Trutnov.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B