Zdenko Frťala: Chceme využít okénka v obraně Vlašimi

18. 10. 2019   |   FC Hradec Králové
Po reprezentační pauze Votroci znovu naskočí do programu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v neděli ve Vlašimi – na hřišti soupeře, který se nachází na sestupových příčkách. „V ofenzivě jsou silní, ale mají okénka v obraně. Ty chceme využít,“ říká hlavní trenér Hradce Zdenko Frťala.

Reprezentační pauza mohla Votrokům poskytnout prostor pro doléčení zdravotních komplikací, se kterými se potýkali před ní, ovšem s jejím začátkem přišel zádrhel. „Moc do pořádku jsme se nedali, protože nás v prvním týdnu postihla viróza. Využili jsme toho a vzali jsme do tréninkového procesu dorostence,“ krčí rameny Zdenko Frťala. Situace se s postupujícími dny zlepšovala, a tak se nakonec o žádnou velkou potíž nejednalo. „Už v průběhu týdne se kádr doplňoval, na Vlašim jsme s výjimkou drobných zdravotních problémů připraveni,“ dodává optimisticky hradecký kouč.

V neděli čeká hradecké fotbalisty duel s týmem, který se v této sezoně trápí. Vlašim má na svém kontě jen dvě výhry – ve druhém kole přivezla tři body z Prostějova, v půlce září porazila doma Vítkovice. „Špatný vstup do sezony přinesl ve Vlašimi změnu na pozici trenéra, přišel tam Dan Šmejkal. V útočné fázi jsou hodně silní, okénka mají v obranné fázi. Toho bychom chtěli využít,“ glosuje Frťala. S trenérem soupeře se dobře zná ještě z dob své aktivní kariéry. „S Danem jsme hrávali v mládežnických reprezentacích, mužstvu už dal něco ze svého repertoáru. V týmu je hodně nových hráčů v porovnání s minulou sezonou. Je to takový klasický druholigový příběh – šanci dostávají noví neokoukaní hráči, jsou podpoření zkušenostmi, které přinášejí třeba Štochl nebo Janda,“ charakterizuje hradecký kouč vlašimský kádr.

Domácí budou mít v neděli o motivaci postaráno – zářijová změna trenéra sice hned přinesla ovoce v podobě zmíněné výhry nad Vítkovicemi, v dalších třech utkáních ale Středočeši získali jen bod a nedaří se jim odpoutat se ze spodních příček. „Sami nejsou spokojeni s tím, jak si stojí v tabulce – byl pro ně hodně důležitý zápas ve Varnsdorfu, který měli výborně rozehraný, ale nakonec ho nezvládli. Určitě udělají maximum pro to, aby byli doma úspěšní,“ je si jistý Frťala.

Utkání ve Vlašimi začíná v neděli 20. října v 15:30. Rozhlasový přenos fanouškovského rádia Gunny najdete ZDE.

FC Sellier & Bellot Vlašim

V tabulce: 15. místo | 2-2-7 | 9:18 | 8 bodů

Nejlepší střelci: Jiří Januška a Václav Svoboda – 2

Poslední zápas:

FK Varnsdorf – FC Sellier & Bellot Vlašim 2:1 (0:1)

Branky: 56. Micovčák, 68. Novák – 12. Pilík. Rozhodčí: Adámková – Batík, Klupák. ŽK: 34. Breda, 90. Oulehla-trenér – 51. Janda, 76. Průcha, 83. Breda. 385 diváků.

Vlašim: Bačkovský – Breda, Štochl, Broukal, Kadlec – Janda, Pilík, Sváta (76. Fotr), Jandera (56. Jakubov), Průcha – Januška (73. Dias).
Poslední vzájemný zápas:

7. 4. 2019 – FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA – Stadion v Kollárově ulici

FC Sellier & Bellot Vlašim – FC Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Rejžek – Vodrážka, Pfeifer. ŽK: 48. Piško, 58. Novotný, 70. Mizerák – 29. Martinec, 67. Firbacher. 496 diváků.

Vlašim: Řehák – Pavlík, Piško, Šabanov, Mizerák – Giljazutdinov (46. Fotr), Blecha (76. Fortelný), Skopec, Badocha – Dao, Novotný (66. Plachý).

Hradec: Ottmar – Leibl (46. Plašil), Kvída, Martinec, Urma – Jukl, Černý – Šípek (46. Zorvan), Vlkanova, Djurdjević – Firbacher (76. Da Silva).

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B