O výsledku derby rezerv rozhodly penalty

22. 9. 2019   |   FC Hradec Králové
Hradecké béčko nastoupilo do derby proti rezervě Pardubic na rozdíl od soupeře bez posil z A týmu, přesto na konci mladí Votroci litovali, že o výhře nerozhodli před závěrečným hvizdem. Šancí měli víc. V penaltovém rozstřelu se radovali hosté a odvezli si dva body.
neděle 22. 9. 2019, 10:15

FC Hradec Králové

FK Pardubice B

0:1pen
0:0

Rozhodčí: Mudra – Pastařík, Volf. ŽK: 17. Plašil, 73. Kadlec, 89. Locker, 90. Vobejda – 67. Miker, 69. Zelenka, 71. Čihák. 274 diváků.

FC Hradec Králové: Brát – Mahr (87. Vítek), Plašil, Locker, Kadlec – Vobejda – Sokol (75. Langr), Štěrba (79. Nemšovský), Samko, Bičiště – Rajnoch.
FK Pardubice B: Šmíd – Lněnička (46. Zelenka), Zukal, Čihák, Sláma – Zifčák, Kovář, Mužík, Lee (87. Park) – Miker, Kepl.


Reportáž

Derby rezerv v Orlické kotlině bylo od začátku velmi vyrovnané a svázané taktikou. V úvodu prvního poločasu měli blíž ke gólu hosté, jejich šance ale výborně vyřešil Jakub Brát. Po půlhodině se k většímu ohrožení soupeřovy brány dostávali Votroci, se šancí Jakuba Štěrby si ale dobře poradil brankář Nicolas Šmíd a Jan Kadlec napálil přímý volný kop z výhodné pozice do břevna. Pět minut před pauzou vychytal Šmíd pěknou střelu Tomáše Sokola a vzápětí neproměnil vyloženou příležitost Dominik Bičiště.

Po půli zazlobil své někdejší spoluhráče Jiří Miker, jeho sólo na poslední chvíli zastavil Kadlec. Pak už zase měli větší šance Votroci. Nejdřív Marek Rajnoch netrefil Kadlecův centr z přímého volného kopu, pak po jeho akci dostal míč do brány Denny Samko, ale asistent rozhodčího odmával Rajnochův ofsajd. A když v bráně neskončila ani střela posledního jmenovaného v závěru zápasu z nějakých 18 metrů, o vítězi rozhodly penalty. V nich byli hosté stoprocentní a odvezli si dva body.

Ohlasy

Karel Krejčík: 

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B