Špatná koncovka proti Plzni nás stála dva body

17. 9. 2019   |   zen Starší Žákyně
V dohrávce prvního kola ligy starších žákyň hradecké hráčky hostily Viktrorii Plzeň.
1. kolo, neděle 15. 9. 2019, 11:00

FC Hradec Králové

FC Viktoria Plzeň

0:1pen
0:0
FC Hradec Králové: Mikanová - Vlasatá, Uhnavá, Schánělová, Gernatová, Kalousová, Hrušková, Soukalová, Baliharová, Koudelová, Miculyčová Střídaly: Jiřičková, Jelínková, Dobrozemská, Janouchová, Plotová


Reportáž

V zápase se střídaly úseky, kdy jeden tým převyšoval herně druhého. Podstatné bylo to, že pokud převaha byla na našich kopačkách, byli jsme mnohem nebezpečnější. Několik tvrdých střel Ivet Miculyčové cestu do sítě nenašly. Jednu bravurně vytáhla nad břevno plzeňská gólmanka. Agilní Adéle Koudelové také se nepodařilo skórovat. Pokud by si správně načasovala náběh na centr, mohla být Anička Jelínková minimálně dvakrát sama na malém vápně před brankou. Do největší příležitosti se dostala Ivet Miculyčová, která měla po chybě brankářky před sebou prázdnou bránu. Jenže to zbytečně uspěchala a střela slabší nohou šla vedle. Na druhé straně nám nejvíce zatrnulo, když hostující hráčka šla sama na bránu. Naše kapitánka doběhla soupeřku a míč ji na poslední chvíli odkopla. Nebezpečná byla i situace po rohovém kopu. Dorka Mikanová míč reflexivně chytla. Naše brankářka spoustu akcí Plzně vyřešila včasným vyběhnutím. Do konce duelu nikdo z týmů nedokázal rozhodnout a tak o bonusový bod následoval boj v penaltovém rozstřelu. Dvakrát jsme branku přestřelili a poprvé lize jsme v této dovednostní soutěži odešli poraženi.

Ohlasy

Radek Musil, trenér FC HK: Dnes jsme si zasloužili vyhrát s plným bodovým ziskem. Viděli jsme zajímavé klání dvou kvalitních soupeřů nad úrovní běžného utkání této soutěže. Z předvedené hry nepanuje z mé strany nespokojenost, ale z výsledku ano. Doplatili jsme na špatnou koncovku. Je potřeba začít dávat góly a vyhrávat. Před sebou máme dva soupeře, s kterými už musíme naše fotbalové předpoklady zúročit.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Votroci vkročí do klíčové fáze sezóny! V neděli hostí Karvinou

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B