Zdenko Frťala: Žižkov je výborně poskládaný tým

13. 9. 2019   |   FC Hradec Králové
Po reprezentační přestávce se Votroci vrátí do práce ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. A šichta, která je čeká, nebude jednoduchá – v typickém nedělním čase v 10:15 se představí pod televizním vysílačem na Žižkově, kde změří síly s Viktorkou.

Hradec měl reprezentační pauzu zkrácenou o pohárové utkání s Admirou Praha, v němž Votroci vyválčili postup do třetího kola. Přesto se jim povedlo doléčit některé méně závažné bolístky, a k tomu intenzivněji potrénovat. „Ve stavu zraněných zůstávají Kateřiňák s Djurdjevićem, ti mají výraznější problémy,“ vypočítává hlavní trenér Zdenko Frťala. „První týden jsme měli tréninkový cyklus přizpůsobený pohárovému utkání, v němž jsme měli šanci dát prostor hráčům, kteří tolik nehráli, klukům z béčka a dorostencům. Na začátku tohoto týdne jsme trochu víc potrénovali,“ přibližuje program reprezentační pauzy.

Po ní čeká Hradecké soupeř, který prošel velkou proměnou. Zatímco v minulé sezoně se Viktoria Žižkov zachránila téměř zázračně v posledním kole, v tomto ročníku je po sedmi zápasech na třetí, tedy barážové příčce – bod nad Votroky. „Nový trenér tam udělal kus dobré práce. Jejich mužstvo dostalo tvář, přišlo dost kvalitních hráčů a není náhoda, že se pohybují v horních patrech tabulky. Předvádějí zajímavý ofenzivní fotbal,“ chválí Frťala práci Zdeňka Haška, který Viktorku vede od léta.

Soupeř, který se proti Hradci postaví, předvádí fotbal, na kterém je dobře vidět, že hráči vědí, co chtějí hrát. „Jsou týmoví. Mají dobře propracovanou rotaci hráčů, dispečery jsou Súkenník s Gilem, mají dobrou podporu útoku od krajních obránců a nahoře je rychlonohý Diviš. Typologicky je ten tým výborně poskládaný,“ upozorňuje Frťala.

Utkání FK Viktoria Žižkov – FC Hradec Králové začíná v neděli 15. 9. v 10:15, a pokud si neuděláte výlet za Votroky do Prahy, průběh můžete sledovat na streamu Fortuna TV, případně poslouchat tradiční přenos fanouškovského rádia Gunny.


FK Viktoria Žižkov

V tabulce: 3. místo | 4-1-2 | 14:8 | 13 bodů

Nejlepší střelec: Augusto Batioja – 3

Poslední zápas (F:NL):

SK Líšeň – FK Viktoria Žižkov 3:3 (1:1)

Branky: 27. a 88. Machálek, 49. Jeřábek – 32. Bazal, 65. Gil, 70. Čapek. Rozhodčí: Vojkovský – Paták, Lakomý. ŽK: 32. Šustr, 77. Hladík, 85. Hlavica, 86. Jeřábek – 90. Diviš.

Žižkov: Švenger – Řezáč, Opluštil, Březina, Tusjak – Batioja, Súkenník – Urbanec (58. Čapek), Gil (83. Cabaña), Bazal (90+1. Maksić) – Diviš.


Poslední vzájemný zápas:

17. 4. 2019 – stadion v Seifertově ulici – FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

FK Viktoria Žižkov – FC Hradec Králové 1:1 (1:0)

Branky: 31. Urbanec – 67. Martinec. Rozhodčí: Marek – Vlasjuk, Pečenka. ŽK: 17. Antl, 54. Žežulka 76. Muleme – 4. Jukl, 39. Urma, 77. Zorvan, 81. Martinec. 1032 diváků.

Žižkov: Soukup – Muleme, Opluštil, Žežulka, Antl – Urbanec, Súkenník, Kubala (71. Hejný), Frizoni, Auer (65. Tusjak) – Mashike Sukisa.

FCHK: Ottmar – Plašil (46. Kopečný), Pokorný, Martinec, Urma – Zorvan, Jukl, Kateřiňák (46. Šípek) – Vlkanova, Da Silva (89. Kvída), Djurdjević.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Aktuální zprávy

Týdenní program Votroků