Zdenko Frťala: Musíme trestat chyby – jako s Varnsdorfem

22. 8. 2019   |   FC Hradec Králové
První zápas sezony, který snese označení Východočeské derby, čeká v pátek večer Votroky. Hradečtí v rámci 6. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítají MFK Chrudim a budou chtít navázat na svoje poslední domácí utkání s Varnsdorfem, v němž zvítězili vysoko 8:0.

Poslední dvě utkání Votroků měla společného jmenovatele – proti Varnsdorfu i v Třinci předvedl tým Zdenka Frťaly velmi dobré výkony. V domácím duelu byl odměněn vysokou výhrou 8:0, ve Slezsku museli Hradečtí litovat nevyužitých šancí, protože soupeř ze své jediné vyrovnal na konečných 1:1. „Musíme být nastavení tak, že sice jsme dali Varnsdorfu osm gólů, ale o to zodpovědnější výkon očekáváme od Chrudimi. Budeme muset trpělivě čekat na šance, které jsme s Varnsdorfem využili hned v úvodu, od toho se pak odvíjel celý zápas. V Třinci nás trápila koncovka a předfinální fáze, doufáme, že proti Chrudimi v ní budeme kvalitnější,“ ohlíží se za posledními dvěma druholigovými vystoupeními svých svěřenců hradecký trenér.

Chrudim v této sezoně vede kouč Jaroslav Veselý, který v Hradci žije, hrál a trénoval. MFK pod jeho vedením předvádí atraktivní fotbal a zejména na hřištích soupeřů se mu celkem daří – ve Vítkovicích Chrudimští vyhráli, ve Varnsdorfu remizovali. „Chtějí hrát spíš kombinačně, i když nahoře mají Vašulína, který je vysoký. Mají zažité dva systémy, uvidíme, s jakým na nás vyrukují,“ přemýšlí o soupeři Frťala.

V týmu soupeře působí kromě trenéra Veselého také několik hráčů s vazbou na Hradec – mladí záložníci David Sixta s Romanem Čápem, obránce Jakub Krčál, hostující Tomáš Hynek s Jaroslavem Hlavsou a od léta také zkušený středopolař Jiří Janoušek. Bez něj v posledním kole Chrudim na svém hřišti podlehla Viktorii Žižkov 0:3, z toho však Frťala závěry nedělá. „Potvrzuje se to, že ve druhé lize může každý porazit každého a každý s každým prohrát. Určitě si ten zápas analyzovali, budou chtít eliminovat chyby. My musíme být připravení na to, abychom je nekompromisně trestali, pokud je udělají,“ vyzývá své svěřence.

Utkání proti MFK Chrudim začíná v pátek 23. srpna v 18:00.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín