PÍSECKÝ DENÍK JAKUBA MARTINCE: Den 5

12. 7. 2019   |   FC Hradec Králové
Poslední den soustředění v Písku byl ve znamení příprav na generálku s místním účastníkem ČFL. Votroci včetně Jakuba Martince tak mohli během volného odpoledne držet palce Rogeru Federerovi nebo Rafaelu Nadalovi v semifinále Wimbledonu. Přečtěte si v posledním dílu deníku mladého stopera, jak Hradečtí strávili páteční den.

V noci pršelo, ráno byla docela zima a hřiště bylo mokré, takže jsme si museli dát pozor, abychom se nezranili. Začali jsme bagem, ve kterém Maty získal můj pověstný zlatý hattrick – taky v něm prohrál potřetí, tentokrát spolu s Travasem a Prochym. Pak jsme se rozdělili na dvě skupiny, trénovali jsme posuny a standardky, hlavně rohy. Pak jsme dělali zakončení ve dvojicích, centrovali z jedné strany Urmič a z druhé Kopec. S Robem jsme suverénně zvítězili, druzí byli Vlčák se Zbrožou. Prohráli Fahri s Erikem, útočníci. Ti nás obsluhovali při obědě.

Celé odpoledne jsme měli volno, někteří kluci šli do města na kafe, my jsme jeli na poštu s Ondrou Machem, který potřeboval něco poslat, a pak jsme taky jeli do města. Někdo hrál karty, někdo deskové hry, někdo odpočíval.

Odpoledne jsem chvíli koukal na tenis, Nadala s Federerem. Jsou to legendy tenisu, je radost se na ně podívat. Osobně držím palce spíš Federerovi. Je obdivuhodné, že v takovém věku dokáže hrát takový tenis – pořád moderní, přitom s elegancí. Vypadá, že se na hřišti ani neunaví. Přál bych mu, aby Wimbledon zase vyhrál, i když to bude mít s Djokovičem těžké. A ve čtyřhře budu fandit Barboře Strýcové, i když je podle mě škoda, že nehraje s Češkou. Mělo by to být tak, že by páry byly z jedné země jako na olympiádě. Takhle to není ono.

V osm hodin nám vedoucí mužstva Jirka Jiřík vysvětlil změny v pravidlech. Někde jsem četl, že už se nebude moct dorážet po penaltě, ale Jirka říkal, že to se nakonec do změn nedostalo. Jinak to jsou spíš detaily, nic revolučního.

Soustředění celkově bylo dobré. Minulý rok bylo větší vedro, hůř se to snášelo, ale jinak to bylo podobné. Na nic si nemůžeme stěžovat – hotel je krásný, zázemí taky. Trávníky, ubytování... A jsou tu příjemní lidé, dobře se o nás starali.

Pokud jde o náročnost, je obvyklé, že první dny jsou těžší, abychom něco naběhali, když jsme tady tak pohromadě. Taky je to dobré na stmelení party – na soustředění se vždycky těším, máme tady k sobě blíž. Noví kluci taky zapadli dobře. Už máme dobrou partu, a když nepřijde nějaký zloduch, vezmeme mezi sebe každého.

Tohle je poslední díl mých deníků z Písku. Doufám, že se mi povedlo přiblížit vám náš život na soustředění, děkuju vám za pozornost a držte nám palce v sezoně.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B