PÍSECKÝ DENÍK JAKUBA MARTINCE: Den 4

11. 7. 2019   |   FC Hradec Králové
Čtvrtý den soustředění se unavení Votroci konečně dočkali lehčího odpoledního tréninku, zasoutěžili si v disciplínách zaměřených na kopací techniku. Jakub Martinec byl v týmu poražených, který musel u večeře zazpívat hit od „Goťáka“. Mladý stoper si alespoň dopoledne splnil svůj dílčí cíl – konečně neprohrál v bagu...

Na prvním tréninku bylo zajímavé, že jsem po svém zlatém hattricku konečně neprohrál v bagu. V mé skupince jsme to předali Zorvimu s Matym, ti měli suverénně nejvíc přihrávek. Ve druhé prohráli Fahri se Soukym.

Měli jsme soutěže, v kroužku jsme se drželi za ruce, museli jsme nejdřív nohama a potom hlavou žonglovat s míčem a posouvat se. To bylo takové zpestření. Pak jsme hráli na dvě brány, mělo to docela náboj, protože šlo o odnášení brány a obsluhování u oběda. Zrovna mě obsluhoval Zorvi. Po tréninku jsme se s klukama bavili o tom, že jsme dost unavení, tak jsem to byl tlumočit trenérovi a on mi řekl, že to bere na vědomí.

Po obědě byl klasický šlofíček a chvilku jsme s Robem hráli na playstationu. V odpoledním tréninku kouč opravdu zohlednil to, o čem jsme se bavili, a udělal ho lehčí. Hráli jsme něco, čemu říkáme fotbal-golf, což jsou takové disciplíny jako trefování břevna z vápna, brány přímo z rohu a podobně. Hrály proti sobě dva týmy, ten můj prohrál, i když osobně se mi celkem dařilo. Měl jsme jedenáct bodů, vítězové měli dvanáct, takže mi chyběl jen bod. V týmu soupeřů se zapojili i trenér Frťala a ředitel pan Sabou, s námi hrál trenér Prášil. Na nejvyšším počtu se sešli Miloš Kopečný, Míňa Černý, Souky, Oťas a Travas – a ti pak měli rozstřel na břevno o celkové vítězství. Vyhrál Travas, což mě trochu překvapilo. Má dobrou techniku, ale dlouho se dostával ze zranění, takže jsem měl větší favority. Když jsme to hráli minule, vyhrál to Fahri, tipoval jsem, že to půjde i Katymu. U Oťase a Míni jsem čekal, že budou dobří.

Když jsme prohráli, museli jsme si připravit na minutu nějakou píseň, báseň nebo scénku. Víza vybral písničku od Karla Gotta Srdce nehasnou, tu jsme si začali připravovat hned, jak jsme prohráli. Slyšel jsem ji asi potřetí, musel jsem se ji naučit. Je to duet, který Kája zpívá s dcerou, tak jsme se rozdělili na půl, jedna parta zpívala Gottova slova, ta moje to, co zpívá Charlotte. Tam je míň slov, takže si to vzali kluci, co písničku tolik neznali. Nakonec jsme to nějak zvládli, trenér Prášil to docela prožíval.

Zpívali jsme to před večeří, dnes jsme měli výjimku, mohli jsme si vybrat grilovaný steak – vepřový nebo kuřecí. Já jsem sáhl po vepřovém a byl jsem rád. Kuřecí steaky byly na talíři s trochou zeleniny, nám přinesli krkovici na prkénku s beraními rohy, hořčicí, pálivější omáčkou a křenem, takže to bylo pestřejší. To byl dobrý krok.

Po večeři jsme měli povídání o finanční gramotnosti a finančním poradenství. Docela mě to zaujalo, protože zrovna čtu knížku na tohle téma, takže ta přednáška byla takové plus. Ten pán věděl, co říká, docela mě to zaujalo. Přijela s ním manželka Vaška Pilaře, ta nám říkala příklady z jeho kariéry, to bylo taky zajímavé.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky