V první přípravě prověří Votroky Jablonec

21. 6. 2019   |   FC Hradec Králové
První přípravný zápas mají před sebou Votroci. V sobotu v Chlumci nad Cidlinou změří síly s prvoligovým Jabloncem a v dresu Hradce se představí i nové tváře. „Chceme vidět v samotné hře dorostence a testované hráče. Trénink něco ukáže, ale zápas je zápas,“ říká trenér Zdenko Frťala.

V sobotu v 15:00 vyběhnou Votroci k prvnímu přípravnému zápasu před novou sezonou. V Chlumci nad Cidlinou je čeká jako soupeř FK Jablonec, čtvrtý tým uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY. „Došlo u nich k určitému pohybu v kádru, ale na první zápas je to hodně těžký soupeř. Chceme vidět hlavně nové hráče, z devadesáti procent by za nás měly k utkání nastoupit dvě jedenáctky,“ plánuje hlavní trenér Votroků Zdenko Frťala.

Z celkových dvaatřiceti fotbalistů, kteří se mu hlásili na začátku přípravy, se tak na některé nedostane. „Nepojedou hráči, které nemusíme testovat, a ti, kteří do zápasu nemůžou zasáhnout ze zdravotních důvodů – Trávníček, Čech, dlouhodobě zranění jako Matoušek nebo Kvída. Individuální tréninky mají Firbacher a Šípek,“ vypočítává Frťala, který v prvním týdnu přípravy připravil hráčům hlavně kondiční tréninky, herně taktické jednotky byly na programu až v závěru týdne.

Utkání s Jabloncem je součástí oslav sta let fotbalu v Chlumci nad Cidlinou, pikantní bude pro Votroky, kteří odsud pocházejí – Daniela Fiňka, Filipa Firbachera a Jana Mahra. Zápas začíná v 15:00 a fanoušci, kteří se nevydají přímo do Chlumce, mohou přímý přenos sledovat ZDE.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií začíná ve středu

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín