Zdenko Frťala: Po Vítkovicích jsme pesimismu nepropadli

15. 3. 2019   |   FC Hradec Králové
V 19. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se Votroci opět představí doma, tentokrát proti 1. SK Prostějov. S třináctým týmem tabulky na podzim Hradečtí na Hané remizovali 0:0 a složitý zápas je čeká i tentokrát. „Je to urputný tým, který má fotbalové kvality, svou kůži určitě nepřijede prodat lacino,“ charakterizuje soupeře Zdenko Frťala.

Votroci mají za sebou smolné utkání ve Vítkovicích, ve kterém si vytvořili řadu gólových šancí, ty ale neproměnili. Podle trenéra zápas, ve kterém stříleli slepými, nezanechal na jeho svěřencích stopy. „Tu kapitolu jsme v úterý uzavřeli. Náš herní výkon byl daleko lepší než v prvním domácím utkání, o to bychom se chtěli opřít. Hráčům jsem hned v pozápasovém hodnocení vlil krev do žil – i taková utkání jsou, že můžete hrát dva dny a gól nepadne. Nepropadli jsme pesimistické náladě,“ přesvědčuje Zdenko Frťala.

Přípravu na duel s Prostějovem absolvoval jeho tým pouze s malými komplikacemi v podobě drobných zdravotních problémů a počasí. „Doufáme, že do neděle se hráči dají dohromady. Vliv na základní jedenáctku to mít může,“ glosuje kouč. „I vzhledem k počasí jsme museli trochu improvizovat, využili jsme umělou trávu, ale od středy jsme se připravovali jako na každý jiný zápas.“

V tom nadcházejícím čeká Votroky Prostějov – mužstvo se zajímavou směsí zkušenosti a mládí. V něm vyčnívá osobnost sedmapadesátinásobného reprezentanta Jana Poláka. „Pokud je Honza Polák zdravotně v pořádku, je na hřišti důležitý. Vždycky byl lídr, tuhle vlastnost dává týmu,“ chválí hvězdu soupeře Frťala.

Polák není sám, kdo má v prostějovském kádru bohaté zkušenosti – v obraně tvrdí muziku Tomáš Janíček, v útoku ční Karel Kroupa s Janem Vošahlíkem. „Využívají jejich výšku. Po stranách mají technicky velice schopné hráče, uprostřed mají zkušenost. Je to dobře poskládaný tým, jehož postavení v tabulce neodpovídá jeho kvalitě,“ upozorňuje hradecký kouč. „Jejich poslední zápas s Budějovicemi byl vyrovnaný, rozhodla penalta. I to, že dokázali potrápit lídra tabulky, ukazuje jejich kvalitu.“

Utkání s Prostějovem začíná v neděli v 15:00.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Aktuální zprávy

Týdenní program Votroků