O výhře rozhodl v závěru Ďurděvič

9. 2. 2019   |   Redakce
I v dalším přípravném utkání si Votroci připisují výhru. Sobotní duel proti Viktorii Žižkov nenabídl atraktivní podívanou, hra byla plná soubojů, soupeř se prezentoval velmi důraznou hrou. Jediná branka padla až v 90. minutě, kdy se po centru Janouška prosadil Fahrudin Ďurděvič.
přát., sobota 9. 2. 2019, 12:00

FC Hradec Králové

FK Viktoria Žižkov

1:0
0:0

Branka: 90. Ďurděvič. Rozhodčí: Matějček – Myška, Melichar. ŽK: 88. Černý - 26. Rothe, 28. Šimek, 35. Antl. Počet diváků: 100.

FC Hradec Králové: Ottmar (46. Vízek) – Kopečný (67. Finěk), Kvída, Plašil, Leibl (33. Urma) – Jukl, Janoušek, Kateřiňák (46. Černý) – Šípek, Ďurděvič, Kropáček (46. Da Silva).
FK Viktoria Žižkov: Soukup - Šimek, Opluštil, Rothe (46. Burda), Frizoni - Antl (46. Vrána), Žežulka, Batioja, Stříž (70. Dočekal) - Urbanec (46. Bazal), Mashike (65. Ricardo).


Reportáž

První poločas nenabídl atraktivní fotbalovou podívanou. K vidění byla řada soubojů, nepřesností a hra se odehrávala daleko od obou branek. Pražané svou agresivitou příliš nereflektovali duch přípravného utkání a jen v prvním poločase si od sudího Matějčeka vysloužili tři žluté karty. Zvláště nevybíravý zákrok předvedl hostující Šimek na Michala Leibla ve 28. minutě, bohužel pro hradeckého šestadvacetiletého univerzála to byla v sobotním zápase konečná a následovalo nucené střídání.

Hradečtí se ke střeleckému zakončení dostali zásluhou Kropáčka, ale jeho pokus neznamenal pro Soukupa vážnější problémy. Svěřenci kouče Zdenka Frťaly byli aktivnější, drželi míč na svých kopačkách, ale proti houževnatě hrajícímu soupeři se dlouho nemohli prosadit. Žižkov si velkou šanci vypracoval v 60. minutě, když po centru zprava zakončoval na malém vápně Stříž, ale gólman Vízek včas vyběhl a skvěle zasáhl. Hradecký brankář musel zasahovat i proti nebezpečné střele Žežulky.

Když už to vypadalo, že se obě mužstva rozejdou bezbrankovou remízou, tak přišla 90. minuta a úspěšný zásah Votroků. Da Silva sklepl míč pod sebe na Jirku Janouška, jeho centr přizvedla hostující obrana až na zadní tyč, kam si zaběhl Fahrudin Ďurděvič a napálil míč nekompromisně ke vzdálenější tyči, 1:0. Hradečtí si tak i v dalším přípravném utkání připisují výhru díky brance v samotném závěru.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín